Rukomet

Đukić: Crna Gora mora igrati mnogo bolje

by ; MINA | 03:12:2016 | 23:54:15


Muška rukometna reprezentacija Crne Gore sa igračkim potencijalom i talentom koji posjeduje mora igrati puno bolje nego što je bio slučaj na prethodnim takmičenjima, kazao je novi selektor Dragan Đukić.

On je na predstavljanju kazao da ne bi preuzeo kormilo crnogorske reprezentacije da ne vjeruje da je to moguće.

Đukić je na funkciji selektora zamijenio Ljubomira Obradovića, koji je podnio ostavku.

"Situacija u kvalifikacionoj grupi je ozbiljna i ne daje nam pravo da možemo da se nadamo da i kao najbolja trećeplasirana selekcija izborimo plasman na Evropsko prvestvo. Recept je jednostavan, da u majskim duelima sa Slovačkom pobjedama sebi obezbijedimo pravo na nadu da u junu možemo nešto napraviti", kazao je Đukić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da svaka reprezentacija mora igrati u skladu sa sopstevenim potencijalom i mentalitetom.

"Nijesam pristalica da jednostavnim kopiranjem nečega što je sada moda u svjetskom rukometu može nešto napraviti. Ova generacija ima potencijal koji ni izbliza nije dotakla. Probaću da iz njih izvučem taj potencijal", kazao je Đukić.

On je najavio da će do okupljanja obaviti razgovore sa svim potencijalnim kandidatima za nacionalni tim.
Đukić je, odgovarajući na pitanje da li će računati i na aktere incidenta nakon koje je Obradović podnio ostavku, kazao da svaki reprezentativac mora poštovati kodeks predstavljanja svoje države.

"To znači i kada ima dres na sebi, a možda i više onda kada ga ne nosi. Crna Gora ima mlade igrače, koji se nalaze u procesu sazrijevanja, a odrasli moraju da imaju razumijevanja za djecu. Ne kažem da su mali i da ne znaju svoje postupke, ali smatram da moramo da imamo razumijevanja. Moramo da postavimo neke granice, a u sportu se one znaju. Mi nikome ne sudimo, ali svako mora da odgovara za svoje postupke”, rekao je Đukić.

On je kazao da Crna Gora nije Sovjetski savez da bi se plako odricala igrača.

"Moramo da vodimo računa o svakom pojedincu, i o onima koji nose, i o onima koji su nosili dres reprezentacije. Trudiću se da u reprezentaciji budu najbolji, ali to nosi određenu odgovornost”, naglasio je Đukić.

Novi selektor najavio je okupljanje za kraj godine i učešće na turniru u Hrvatskoj.

"Planiramo da se na kraju godine okupimo i upoznamo, da bi u januaru kroz pripreme i duele sa Tunisom i Hrvatskom,7. i 9. januara postavimo temelje igre koju ćemo da primijenimo protiv Slovačke", kazao je Đukić.