Rukomet

Bar „razbio“ Danilovgrad

by Ilija Kovačević | 04:12:2016 | 23:11:34


Bar – Danilovgrad : 33 – 27 (23-11)

Bar ; SD „Topolica“, gledalaca oko 200.
Sudije ; Ilija Bailović (Pljevlja) i Krcun Marković (Cetinje)
Isključenja ; Bar (6 minuta) – Danilovgrad (16 minuta)
Sedmerci ; Bar (4:4) – Danilovgrad (3:2)

Bar ; Dajković, Jović, Barjaktarović, Mrdak 1, Vojvodić 9, Jovićević 1, Đonović, Živković 4, Rakočević, Potparić 3, Marojević 11, Carević, Šabanović 1, Mašanović 1, Lalatović 2, Marinović.

Danilovgrad ; N. Lipovina, Pinter, Obradovič, Đurković, Janjušević, Pavličić, D. Lipovina 9, Tanjević 6, Marković 1, Perović 4, Racković, D. Pavićević 3, Knežević, A. Pavićević, Bošković 1, Đurišić 3.


U jednom od derbija 7. kola Druge lige, rukometaši Bara su do nogu „potukli“ rivala iz Danilovgrada.

Poletna i mlada ekipa Obrada Potparića definitivno je ako se po jutru dan poznaje ove godine stasala za velika djela ove sezone. Poslije par godina igranja kroz drugoligaško takmičenje, ove sezone mladi tim igra zrelo i kvalitetno što potvrđuju i ovogodišnji rezultati ali i drugoligaška tabela.


U derbiju kola predvođeni Jovanom Marojevićem sa 11 i Petrom Vojvodićem sa 9 golova, ali i ostalim momcima Barani su večeras održali čas iz rukometa daleko iskusnijim gostima koji nijesu imali ni gram šanse da izbjegnu poraz.


Domaći su posao završili već do poluvremena kada su stekli prednost od 12 golova (23:11). Sjajni golmanski par Dajković – Jović, te raspoloženi u odbrani i napadu, domaći rukometaši su iz minuta u minut raznovrsnom igrom ali i sjajnih kontri stvarali razliku koju gosti nijesu uspjeli ni približno da „istope“. Najbliži su tome bili na sedam - osam minuta prije kraja kada su razliku sveli na minus 6 (28:22), ali je to bilo sve što su uradili večeras.

U finišu meča najubojitiji večerašnji tandem Vojvodić – Marojević je na kraju izveo i jedan od najljepših poteza u rukometu, popularni „cepelin“ čime je stavljena tačka na izvanrednu partiju barskog drugoligaša.