Rukomet

Đukić i rukometni lavovi na okupu u Baru

by ; Handballme.me | 26:12:2016 | 20:36:48


Naši najbolji rukometaši su se okupili danas u glavnom gradu, a potom se uputili za Bar gdje će trenirati do odlaska na Croatia Kup u Umagu gdje će početkom januara igrati sa Hrvatskom i Tunisom.

Novi selektor Dragan Đukić će od srijede imati sve igrače na okupu, s obzirom da će Simić, Lipovina i Čavor završiti obaveze u svojim klubovima, a za ovu akciju novi kormilar je odlučio da isproba nekoliko igrača među kojima je jedini debitant u seniorskom crvenom dresu Marko Čampar.

Sa “lavovima” neće biti najbolji igrač Vuko Borozan koji je zbog lakše povrede koljena uz dogovor sa selektorom odlučio da preskoči ovu akciju. Interesatno novi Đukićev pomoćnik će biti Zoran Abramović koji je zadužen za kadetsku reprezentaciju, a ovih dana se u Baru priprema i juniorska reprezentacija koja u januaru igra kvalifikacije za SP.

“Moramo da uradimo sve kako bi se u ovom kratkom periodu što bolje upoznali, iskoristili na pravi način ove treninge i utakmice u Hrvatskoj, a onda i na EHF nedelji u maju bili još uigraniji za nastavak kvalifikacija tačnije duele sa Slovačkom i to je ono što je najvažnije. Moraćemo da ustanovimo i da se prilagodimo na neki novi način rada i na neki drugi način igre tako da očekujem da će saradnja biti uspješna i da će već nakon ovog okupljanja dati rezultat”, kazao je selektor Đukić.

Stručni štab i igrači će sjutra (utorak) posjetiti djecu sa posebnim potrebama u Baru i uručiti im novogodišnje paketiće, dresove i poklone. Posjeta će biti organizovana usledećim terminima – OŠ Jugoslavija (12h), NVO Adria – Polje (12.40h).