Rukomet

Rukometaši Crne Gore u Baru odradili desetodnevne pripreme

by Nemanja Janković / foto Anto Baković | 04:01:2017 | 13:26:27


Pod dirigentskom palicom novog selektora Dragana Đukića, muška rukometna reprezentacija Crne Gore, odradila je desetodnevne pripreme u svojoj tradicionalnoj bazi u Baru.

Na pres konferenciji koja je održana u Hotelu “Sidro“ sumirano je sve ono što je urađeno u ovom kratkom vremenskom periodu, ali i izloženi planovi pred odlazak na turnir „Croatia Kup“ u Umagu, na kojem će naši rukometaši snage odmjeriti sa domaćinom Hrvatskom i Tunisom. Planove i ambicije za predstojeću kalendarsku godinu istakao je  predsjednik UO RSCG Zoran Radojičić.


„ Prvo bih želio kompletnoj sportskoj i ostaloj javnosti da čestitam novogodišnje praznike i poželim puno uspjeha na svakom planu. Što se tiče RSCG, naše sve kategorije su praktično u pogonu, od onih najmlađih koje vrlo brzo očekuju kvalifikacioni turniri u svojim uzrasnim kategorijama, do muške seniorske koja će imati nekoliko odličnih probnih mečeva već za par dana. Rano je još uvijek govoriti o nekim dugoročnijim planovima, ali se vrlo dobro znaju prioriteti svih nas u Savezu. Ovo je početak koji obećava, želim da se zahvalim našim domaćinima, našoj tradicionalnoj bazi u Baru, u ovom trenutku u pogonu imamo oko 100 sportista, i to je zaista uspjeh“- istakao je između ostalog prvi čovjek RSCG.


Na ovo okupljanje u Baru, kao i rad pod novim selektorom, osvrnuo se kapiten Rade Mijatović...

„ Na početku, obzirom da je ovo odlična prilika, svima želim da čestitam praznike. Šta reći za ovo okupljanje i turnir koji nas očekuje. Nakon perioda upoznavanja, koji je normalan sa novim stručnim štabom, sve je na svoje „leglo“ prije dan, dva... Dosta je novina, novi je sistem rada. Ono što  mogu da obećam u ime saigrača je da ćemo pokazati da vrijedimo u nastavku kvalifikacija“- rekao je golman naše reprezentacije.


Sa ovom ocjenom složio se i Vasko Ševaljević...

„ Drago mi je što smo ponovo zajedno. Na zajedničkoj misiji. Ima i par novih lica, kao i par povratnika, što je izuzetno dobro. Imamo nekoliko jakih provjera, protiv ekipa koje su u ovom trenutku u punom trenažnom procesu. Novi je selektor, novi početak...Biće ove utakmice dobra provjera pred ono što nas očekuje. Prije svega tu mislim na duele sa Slovačkom. Zadovoljni smo kao i uvijek uslovima u Baru“- dodao je Ševaljević.

 

Novi selektor Dragan Đukić zadovoljan je onim što je do sada urađeno, iako je i više nego jasno da je vremena za neku dublju analizu, uigravanje sistema i linija tima, još uvijek malo. Ipak, potencijal i kvalitet nisu upitni...

„Na početku sam rekao da je ovo vrijeme rada, a ne priče. I tako je bilo od prvog okupljanja. Vrijeme je neosjetno prošlo, naročito jer smo u fazi kada se privikavamo jedni na druge. Zadovoljan sam onim što je urađeno, a ovo je bilo okupljanje koje smo i pored određenih povreda i bolesti odradili najkvalitetnije što smo mogli. Pred nama su sada jake probne utakmice. Različite važnosti za one sa kojima igramo, ali i za nas. Ovo su praktično mini OI, obzirom da igramo sa reprezentacijama sa različitih kontinenata. Nakon Saudijaca, čekaju nas utakmice sa ekipama koje su u ovom momentu i spremnije i uigranije jer ih relativno brzo očekuje jako takmičenje. Pred nama je vrijeme rada, i treba i ovu poslednju fazu ovih mini priprema, da ih tako nazovem, da iskoristimo na najbolji mogući način“- istakao je između ostalog Đukić.

Nakon presa, simbolično su uručena priznanja za najbolje igračice i igrače u godini koja je ostala za nama. Nakon zahvalnica koje su od strane člana UORSCG, Slobodana Bobana Filipovića, uručene Hotelu „Sidro“, AD“Luka Bar“, te SRC „Topolica“, krenulo se sa dodjelom individualnih priznanja.


Najbolja mlada igračica je Andrijana Popović (Levalea), a najbolji mladi igrač talentovani Miljan Vujović, sada član Gorenja. Priznanja je uručio član UO RSCG, prof.dr Dobrislav Vujović.


Priznanja najboljim crnogorskim ino igračima uručene su od strane još jednog člana UO RSCG Ganija Ruselbegovića. Za najbolju rukometašicu u inostranstvu proglašena je Jovanka Radičević (Vardar), dok su ovo priznanje u muškoj konkurenciji podjelili Vuko Borozan ( Vardar) i Nebojša Simić ( Kristijanštad).

Za najbolje domaće igrače proglašeni su Đurđina Jauković ( Budućnost), i drugu godinu za redom, član Partizana iz Tivta Đorđo Peruničić. Njima je nagrade uručio predsjednik UO RSCG Zoran Radojičić.