Rukomet

Crna Gora druga na HEP Croatia Cup-u

izvor ; Hrvatski rukometni savez (HRS) | 10:01:2017 | 09:02:23


Hrvatska – Crna Gora 24:22 (11:8)

Umag - Dvorana OŠ „Marija i Line”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Gubica i Milošević (Hrvatka). Sedmerci: Hrvatska 9 (7), Crna Gora 2 (1). Isključenja: Crna Gora 6 minuta.

Hrvatska : Stevanović 11 odbrana, Pešić 1 odbrana; Mihić 2, Gojun, Matulić, Horvat 8 (5), Kontrec 1, Š. Ivić 3, Božić Pavletić, Štrlek 1, Musa 1, Jotić , Mamić 1, Šebetić, Cindrić 6 (2), Obranović 1, Kozina.

Crna Gora : Mijatović 4 odbrane, Mijušković, Simić 7 odbrana; Simović, Majić, Radović, Čavor, Marković 2, Vujović 1 (1), Anđelić 2, Grbović 6, Lipovina 5, Ševaljević 2, Čampar 1, Petričević, Božović 1, Lasica 2, Radojević.
 
HEP Croatia Cup stigao je do svog kraja. Posljednjeg dana takmičenja u Umagu Hrvatska je slavila nad Crnom Gorom i tako s dvije pobjede osvojila HEP Croatia Cup. Crna Gora je završila kao druga poslije remija sa Tunisom prvog dana takmičenja, dok je Tunis zbog slabije gol razlike treći. Naši rukometaši su desetodnevne pripreme pred turnir u Umagu odradili u barskoj dvorani “Topolica”.

Hrvati su počeli utakmicu bez Domagoja Duvnjaka, Filipa Ivića, Luke Stepančića i Stipe Mandalinića, a hrvatski gol za ovaj susret branili su Ivan Stevanović i Ivan Pešić.

Izjednačeno se počelu u Umagu, a onda su u devetoj minuti Luka Cindrić i Lovro Mihić pogodili za 5:2 Hrvatske. Odbrana Baranina Nebojše Simića i greška u dodavanju vratili su Crnu Goru u igru koja je ubrzo poravnala rezultat 5:5. Nanizale su se i odbrane Ivana Stevanovića, ali hrvatski napad to nije iskoristio za dodatno odvajanje. Crnogorska mreža ostale su mirne šest minuta, a post od pogodaka prekida Luka Cindrić u 16. minuti (6:5). Pokušao je Babić s 5-1 obranom s Cindrićem naprijed. Obrana je dobro zatvarala, pomagala Stevanoviću da zaključa svoj gol, ali je Hrvatska na +3 (10:7) otišla tek u 26. minutu nakon gola Šime Ivića. Do kraja prvog dijela utakmice ništa se nije promijenilo pa je na semaforu stajalo 11:8.

Crna Gora je na početku drugog dijela s raspoloženim Grbovićem stigla na minus dva (11:13), ali Zlatko Horvat s krila je precizno pogađao i vratio Hrvatskoj +3 (16:13), a bilo je i +4 (20:16).. Nastavila se čvrsta hrvatska obrana s Musom, Gojunom i Šebetićem u sredini, Stevanović je skupljao obrane i Crnogorci nikako nisu jače zaprijetiti Hrvatskoj. Vidio je to i Đukić koji je u 50. minutu pozvao time-out. Crnu Goru u igru je držao Vladan Lipovina koji je jedini pronalazio put do hrvatske mreže, a u posljednjih pet minuta utakmice ušlo se pri rezultatu 23:20. Na kraju upisano konačnih 24:22.

Najraspoloženiji kod Hrvatske bio je Zlatko Horvat s osam pogodaka, dva manje dodao je Luka Cindrić, a Ivan Stevanović upisao je 11 odbrana. Kod Crne Gore najefikasniji bio je Nemanja Grbović sa šest golova, a na golu je Nebojša Simić sakupio sedam obrana.