Rukomet

RK Bar promijenio ime u RK Mornar

by Ilija Kovačević | 07:02:2017 | 09:17:08


RK “Bar” se odnedavno zove poznatim imenom – RK “Mornar”, saopšteno je iz ovog kluba. 

Prije šest godina, 2011. godine nakon dugog niza loših rezultata RK "Mornar" je ispao iz prve lige Crne Gore, tadašnja uprava odustala je od takmičenja i odlučila da ugasi klub.

Nekadašnji igrač "Mornara" Obrad Potparić, koji je u Novom Sadu stekao zvanje diplomiranog trenera rukometa, osnovao je RK „Bar”, čiji su igrači, stručni štab i uprava, odlučili da ožive staro ime. Ali i da nastave istim putem.


RK "Bar" je mlad klub sa veoma mladim igračima iz svog pogona, koji se ravnopravno već tri godine takmiči u drugoj ligi Crne Gore. Iako najmladji u ligi na polusezoni se nalaze na prvom mjestu na tabeli, i pod novim imenom boriće se za ulazak u prvu ligu RSCG.

Danas je RK Mornar opet živ, nastaviće putem koji je započeo RK “Bar”, stoji u Saopštenju za javnost. Sa najmladjim sastavom u seniorskim ligama, boriće se za velike rezultate, poručuju iz ovog kluba …
 
Na okupljanju juniorske reprezentacije pet članova RK “Mornar”

Muška juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore, okupila se juče u SC "Rex" u Podgorici, a na pripremama je i pet igrača barskog kluba ; Ognjen Mašanović (lijevo krilo), Petar Vojvodić (desno krilo), Miloš Živković (srednji bek), Jovan Marojević (lijevi bek) i Marko Jović (golman).
 
Pripreme ženske juniorske reprezentacije Crne Gore

Baranka Anđela Nišavić inače članica ŽRK Mornar koja kao pozajmljen igrač nastupa za Budvansku rivijeru, boravila je od 11. do 25. januara u Baru na pripremama ženske juniorske reprezentacije Crne Gore. Iz našeg grada reprezentativke su otputovale na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Slovačkoj.