Rukomet

Baranka Anđela Nišavić novi član ŽRK Budućnost

| 22:02:2017 | 08:00:41


Anđela nastavlja Majdinim stopama

Andjela Nišavić lijevi bek Ženskog rukometnog kluba Mornar, od juče je nova nada najboljeg rukometnog kluba u zemlji, ŽRK Budućnost. Mladu i talentovanu Baranku koja je ovu polusezonu odigrala za Budvansku rivijeru, u skoro svakom meču je odskakala od svoje generacije, isticala se kvalitetnim partijama, zapazili su predstavnici podgoričkog kluba i pozvali je u svoje redove.

Svoje prve rukometne korake napravila je u svom matičnom klubu RK Mornar (bivši RK Bar) prije 6 godina, odnosno 2011. godine. Ujedno, Anđela je standardni član juniorske reprezentacije Crne Gore.

Ovo je veliki uspjeh i za Mornar kao klub, jer je veliki evropski rukometni gigant kao što je Budućnost prepoznao da se u Baru dobro radi i stvaraju sjajni sportisti, što u barskom klub dobijaju na još većoj motivaciju za rad i stvaranje novih generacija. Poziv za potpisivanje profesionalnog ugovora sa najuspješnijim ženskim rukometnim klubom poslednjih godina u Evropi, predstavlja veliko priznanje za njen rad i posvećenost treningu, ali i ponos svih njenih saigrača i saigračica iz kluba, kojima je ova vijest izazvala veliki osmijeh na licu.

Poslije Majde Mehmedović koja je ostavila dubok i neizbrisiv trag u podgoričkom klubu, ovo je prva rukometašica iz našeg grada koja će poslije dužeg niza godina nositi dres Budućnosti.

”Da budem iskrena ovaj poziv me je iznenadio svakako prijatno, ovo je za mene važan korak koji me motiviše da ne odustajem od svog cilja jer nije ni malo lako stići do njega. Mislim da mi je ovaj poziv otvorio vrata novim izazovima. Hvala mojim saigračima iz Mornara, bila mi je velika čast da treniram sa takvim ljudima i ponosna sam što ih imam. Najviše se zahvaljujem čovjeku koji me je naučio da igram rukomet, postanem dobar igrač a prije svega dobar čovjek. Za mene je RK Mornar klub u kojem sam odrasla, naučila da vjerujem u nemoguće i da sanjam o najvećim takmičenjima. Hvala vam na svemu!, kazala je za klubski portal i barske medije Anđela Nišavić.


Iz ŽRK "Budućnost" izrazili su zadovoljstvo Anđelinim transferom uz želju da i u narednom periodu nastave saradnju sa barskim klubom, odnosno angažuju igračice za svoj prvi tim.

RK "Mornar" u ime svih članova, sa ponosom što je imao u svojim redovima, Anđeli želi  svu sreću, jer je to zaslužila i kao čovjek i kao igrač, stoji na klubskom sajtu.