Rukomet

Nastavljena serija sportskih uspjeha barske Gimnazije

| 26:03:2017 | 17:39:04


Nakon dvostrukih pobjeda u košarci i odbojci na opštinskim sportskim igrama stigle su i dvostruke pobjede u rukometu barske Gimnazije.

Prvo su muškarci slavili u finalu sa 16:12 protiv Srednje ekonomsko - ugostiteljske škole, da bi samo sat kasnije i djevojke savladale istog protivnika sa 19:11.

Prije finala voljom žrijeba morali su i da savladaju Srednju stručnu školu. Najbolji igrači su bili iz pobjedničkih ekipa, a kod muškaraca su se istakli : Nikola Nikezić, Velimir Đonović, Jovan Marojević, dok je kod djevojaka najbolja bila Miljana Potparić kao i Milica Bokan i Sibela Mulić.

Samo 3 dana kasnije uslijedila su i regionalna takmičenja koja se po ustaljenoj praksi održavaju u Herceg Novom.

Sportisti Gimnazije "Niko Rolović" su i tu pokazali svoj raskošan talenat  pa su odnijeli i tri prva mjesta koja su ih kvalifikovala za Državno takmičenje.


Muška odbojkaška ekipa savladala je Srednju školu "Ivan Goran Kovačić" iz Herceg Novog ubjedljivo sa 2:0 gdje je protivniku prepustila zaista malo poena. U pobjedničkoj ekipi su se isticali: kapiten Duje Bilčić, kao i Luka Džarić, Strahinja Jovančević i Marko Kosović.

Djevojke za osvajanje prvog mjesta su morale da odigraju tri utakmice ali su dosta lako i bez nekog prevelikog umora prvo savladale ekipu kotorske Gimnazije, zatim i Srednju školu "Ivan Goran Kovačić" iz Herceg Novog, a u finalu i Srednju školu "Mladost" iz Tivta sve sa po 2:0. Najbolje igračice su bile: Lana Vujošević, Teodora Čavić, Jelena Ratknić kao i Katarina Ćaćić.


Rukometašice barske Gimnazije su slavile u finalu regionalnog takmičenja i savladale prošlogodišnjeg državnog prvaka ekipu Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" iz Herceg Novog i plasirale se na državno takmičenje. Najbolje u ekipi su i ovog puta bile Miljana Potparić kao i Milica Bokan, Sibela Mulić kao i reprezentativka Crne Gore Anđela Nišavić. Ostaje žal za muškom rukometnom ekipom koja je u Herceg Novi došla nekompletna bez nekoliko standardnih igrača pa su poklekli u polufinalu takmičenja.

Državno takmičenje u rukometu održaće se takođe u Herceg Novom i to već 30. marta, dok će državno takmićenje u odbojci biti u Podgorici 6. aprila.