Rukomet

Odlični Mornar protiv Komova, ali nedovoljno za viši rang

by Ilija Kovačević | 29:04:2017 | 21:57:07


Komovi – Mornar 25 – 25 (10-10)

Bijelo Polje ; SD „Nikoljac“, gledalaca oko 100.
Sudije ; Bogdan Kaliuđerović i Ivan Vujačić (Cetinje)
Isključenja ; Komovi (24' minuta) – Mornar (10' minuta)
Sedmerci ; Komovi (3:3) – Mornar (7:6)

Komovi ; Lalević, Marsenić 3, Marijanović, Radičević 4, Došljak 2, Bakić 3, Elezović 1, Filipović, A. Kastratović, Bojović, Vojvodić, V. Kastratović 8, Mašić, M. Kastratović 4.

Mornar ; Dajković, Jović, Barjaktarović, Mrdak 2, Jovićević 6, Đonović 1, Živković 2, Rakočević, Potparić 4, Đurđić, Marojević 8, Carević, Radović, Mašanović 2, Marinović.

U poslendjem 18. kolu Druge muške rukometne lige, barski Mornar je kao gost odigrao neriješeno protiv Komova iz Andrijevice 25:25.

Dva rivala su odigrala odličnu utakmicu do kraja neizvjesnu. Ipak, zahvaljujući pobjedi u Baru, ekipa iz Andrijevice ide u viši rang takmičenja. Oba tima osvojila su po 23 boda (11 pobjeda jedan remi i 4 poraza).

Trener Mornara Obrad Potparić svakako može biti ponosan na svoj mladi sastav što je sve pružio ove sezone. Doduše, sudijski kriterijum nije bio isti kada je o faulovima na ovom meču riječ, što je Barane remetilo tokom cijelog meča.

Ipak, za mladi sastav iz Bara je ovogodišnji rezultat veoma dobar jer su do poslednjeg kola bili u igri za plasman u prvu ligu, ali mnogo iskustva i malo sreće je nedostajalo za najbolji rezultat u istoriji kluba.

Marojević sa 8, Jovićević sa 6 i Potparić sa 4 gola bili su bolji od ostalih u redovima gostiju, dok su kod domaćina Vladan sa 8 i Milija Kastratović sa 4 pogotka predvodili svoj tim do nove pobjede.


RK Prvi as je u ovom kolu bio slobodan a premijerni seniorski šampionat su završili na sedmom mjestu od 9 ekipa sa 6 bodova (3 pobjede i 13 poraza) što je rezultat iznad očekivanja za bukvalno pionirski sastav ovog kluba koji je tokom sezone sticao ogromno iskustvo. Iza Barana su ostali Ulcinj i Morača 2015.