Rukomet

Lavice u Baru se spremaju za prvi meč baraža za SP

izvor ; Arena / Pobjeda.me | 06:06:2017 | 21:37:11


Prvu utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo rukometašice Crne Gore odigraće u petak u Baru protiv Bjelorusije. Revanš je 15. juna.

Protivnik crnogorskih rukometašica do sada nije nastupao na velikim takmičenjima, ali zbog situacije u kojoj su„crvene“ i kvaliteta koji posjeduju neke od igračica ove ekipe, ne skrivaju optimizam pred početak baraž mečeva. Neke od reprezentativki ove selekcije sa velikm uspjehom nastupaju u mađarskoj ligi (najjača na svijetu), a pivot Lobač je klupska koleginica u Bukureštu naše Majde Mehmedović.

- To što nijesu učestvovali na velikim takmičenjima neće nas zavarati. Riječ je o jakoj selekciji, sličnoj ruskoj školi, a mi smo odavno počeli sa analizom. Vidjeli smo da imaju kvalitet, a nama će, pogotovo u ovom sastavu, biti potreban maksimum za plasman na SP.  Imala sam sreću da treniram sa njihovim najboljim kružnim napadačem - Lobač, znam koliko je jaka, koliko može, a naše djevojke koje su u Mađarskoj upoznate su takođe sa kvalitetom igračica iz Bjelorusije. Nećemo ih potcijeniti, svjesne u svakom trenutku napora i važnosti koji će donijeti ova dva meča - istakla je Mehmedović.


Naše reprezentativke treniraju u Baru. Majda kaže da sve ide po planu. O svakom detalju se vodi računa.

- Odlično nam ide, dobro treniramo i željno iščekujemo, s obzirom na kraj sezone i umor od rukometa, početak utakmice. Cilj je da već u prvom meču izborimo najbolji rezultat. Kraj je sezone i evidentan je zamor kod svih.Povrede muče „crvene“, reprezentacija nikad mlađa, upravo zbog toga je oprez opravdan. -Svjesni smosituacije, prije svega da je mlada reprezentacija, a uz to imamo dosta povreda. Međutim, želja nikad nije bila pod znakom pitanja. Sigurna sam da ćemo biti na nivou i pokazati da Crna Gora ima budućnost. Imamo kvalitet i sugurna sam da ćemo od prvog do 120 minuta pokazati da smo bolji tim.

Mnoge od igračica koje su u Baru završile su sezonu onako kako su najmanje željele. Majda sa Bukureštom nije uspjela da odbrani trofej, djevojke iz Budućnosti zaustavljene su u polufinalu...

- Svaka cura kada obuče crvenu boju dresa zaboravi sve što je bilo prije toga. Poseban je motiv kada se igra za reprezentaciju, nebitno je sve ono što je bilo prije toga - poručila je Mehmedović.
 
Prva utakmica “baraža” za Svjetsko prvenstvo igra se u petak od 19 sati u SD “Topolica” u Baru. Meč će suditi Rumunke Diana-Carmen Florescu i Anamaria Stoia, dok je EHF delegat Hrvat Siniša Rudić.