Rukomet

Stevo Šiško Nikočević novi trener Antalije

by Nemanja Janković / foto ; Handballme.me | 12:06:2017 | 21:24:09


Proslavljeni crnogorski rukometaš, te bivši  selektor kadetske reprezentacije, i bivši  pomoćni trener u našoj nacionalnoj selekciji, Stevo “ Šiško” Nikočević, od naredne sezone biće prvi trener prvoligaša iz Turske,ekipe Antalije.
Ugovor sa ekipom koja ima izuzetno visoke ambicije ove godine, potpisan je na godinu dana….

“ Biće ovo zaista veliki trenerski izazov za mene, a poziv je stigao od čelnih ljudi kluba na preporuku mog sina Božidara. Antalija je tim sa visokim budžetom za ovu sezonu, glavna ambicija kluba je izlazak u Evropu, i pokušaj da se eventualno sa ekipom Bešiktaša upustimo u borbu za titulu. Imam mnogo informacija o timu  koju ću voditi sa klupe, a iskreno se nadam da ću na pravi način započeti  novi trenerski izazov” - započinje razgovor za naš portal Nikočević.

Za Nikočevića će ovo biti prilika da se poslije brojnih domaćih klubova koje je trenirao, oproba i u inostranstvu…

“ Moje dosadašnje klupsko iskustvo bilo je vezano za rad u domaćim klubovima, Sedmercu, Mornaru 7, Budvi, Kotoru i Tivtu, a ovo će biti jedna stepenica više u mojoj trenerskoj karijeri. Upoznat sam sa kvalitetima ekipe koju trenutno imam na okupu. Pored mog sina Božidara, tu je i momak iz Nikšića Boris Šekarić koji igra na poziciji desnog krila, zatim reprezentativac BIH Alen Ovčina, pivot Dalibor Šukić…. Već smo angažovali par pojačanja .Iskusni golman Vardara Petar Angelov stigao je na preporuku Gorana Simića.Doveli smo I  iskusnog  desnog  beka  Aleksandra  Stojanovića , kao i pivotmena Milana Rašića. Uspjeli smo da angažujemo I  lijevog beka Tarika Vranca . I tu neće biti kraj pojačanjima. Planiram da ekipu dodatno pojačam sa kvalitetnim srednjim i lijevim bekom” - zaključuje Nikočević.

Sa novim klubom iz primorskog mjesta u Turskoj naš trener će otpočeti pripreme sredinom jula, dok je početak šampionata u Turskoj zakazan za septembar.