Rukomet

U nedjelju počinje rukometni kamp na Ivanovim koritima

izvor ; MINA | 01:07:2017 | 12:57:53


Prva smjena rukometnog kamp „Šampion - Lovćen 2017“ počeće sjutra na Ivanovim Koritima, i trajaće do 11. jula.

„Pripreme će početi muške pionirske reprezentacije, igrači rođeni 2002. godine i mlađi, i ženske pionirske reprezentacije, igračice rođene 2004. godine i mlađe“ , saopšteno je iz rukovodstva kampa.

Selektori muške pionirske reprezentacije Zoran Abramović i Nedim Selmanović pozvali su 25 rukometaša - golmane Petra Hadžiristića (Mornar 7), Vasilija Vujovića (Lovćen) i Miloša Milačića (Perper), i krila Mateju Džarića (Mornar 7), Jovana Abramovića (Perper), Mihajla Rondovića (Rudar), Marka Poleksića (Rudar), Merisa Bošnjaka (Prvi AS) i Dragana Uskokovića (Nikšić 2014).

Pozvani su i, kako se navodi, pivoti Elmin Junuz (Rudar), Darko Pejović (Perper), Božo Brnović (Budvanska rivijera Budva) i Vuk Damjanović (Sutjeska), kao i bekovi Arsenije Dragašević (Rudar), Marko Abramović (Perper), Luka Barjaktarović (Mornar 7), Aleksa Jokić (Čelik), Bogdan Mijušković (Prvi AS), Radojica Čepić (Rudar), Aleksandar Đurović (Mornar 7), Stefan Bojović (Rudar), Luka Vukićević (Perper), Lazar Gvozdenović (Mornar 7), Nemanja Bubanja (Ivangrad) i Nikola Đurković (Perper). 

Selektor ženske pionirske reprezentacije Gabrijela Markoč, kojoj će pomagati trener Zoran Marušić i trener golmana Marko Knežević, odabrala je 25 rukometašica- golmane Andreu Škerović (Budućnost), Saru Hajdaragić (Jedinstvo), Ninu Vuksanović (Budućnost) i Luciju Čvorović (Levalea), i krila Lanu Pavićević (Budućnost), Tamaru Radonjić (Budućnost), Katarinu Šutović (Levalea), Mašu Kuzmanović (Budućnost), Ivanu Vujadinović (Budućnost) i Jovana Jovanović (Budućnost).

„Odabrani su i pivoti Nada Rakočević (Budućnost), Andrea Brajović, (Budućnost), Lenka Vesković (Levalea) i Hristina Rešetar (Budućnost), i bekovi Kristina Arsenijević (Berane 2003), Željka Kljajević (Stela Bijelo Polje), Mia Ražnatović (Budućnost), Nikolina Marković (Budućnost), Jovana Kalezić (Budućnost), Jelena Vukčević (Budućnost), Anđela Milošević (Budućnost), Jovana Varaić (Levalea), Ksenija Filipović (Maestral Herceg Novi), Ivana Adžić (Levalea) i Maša Mitrović (Budućnost)“, kaže se u saopštenju.

Drugi dio kampa biće, kako je saopšteno, realizovan od 11. do 20. jula, tokom kojeg će se pripremati kadetska muška reprezentativna selekcija, igrači rođeni 2000. godine i mlađi, i pionirska ženska reprezentativna selekcija, igračice rođene 2002. godine i mlađe. 

Navodi se da će treća smjena kampa biti realizovana od 20. do 29. jula, i predviđena je za slobodnu prijavu na samofinansiranje mladih talentovanih igrača/ica koji nijesu obuhvaćeni spiskom selektora, kao i za pionire/ke i kadete/kinje selekcija država iz regiona.

„U stručno - pedagoškom radu trenerima će biti na usluzi, kao demonstratori, vrhunski rukometaši/ce“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, savremenom dijagnostikom utvrdiće se morfološke karakteristike, te motoričke i funkcionalne sposobnosti.

Programski ciljevi i zadaci usmjereni su,, shodno uzrastu, ka obuci i usavršavanju novih individualnih tehničko - taktičkih aktivnosti; učenju grupnih i kolektivnih taktičkih aktivnosti napada i odbrane sa situacionim i kompleksnim vježbama. 

„Mladi igrači steći će, s obzirom na to da su treninzi na kampu drugačiji nego u klubovima, potpuno novo iskustvo, jer se u njima prožimaju učenje, igra i takmičenje“, saopštili su rukovodioci kampa.

Kako su kazali, i ovog ljeta djeca iz kampa imaće priliku da se druže sa reprezentativcima/kama - osvajačima medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava, kao i Olimpijskih igara.