Rukomet

Baranka Arnela Beharović na EP u Slovačkoj

izvor ; Pobjeda i CDM | 12:08:2017 | 10:21:16


Ženska kadetska rukometna reprezentaciju Crne Gore u Slovačkoj od 10. do 20. avgusta nastupa na EP. Posljednju pripremu „crvene” su imale na EOF-u u Đeru, gdje su osvojile sedmo mjesto.

Boje naše zemlje brani i članica ŽRK “Prvi as” iz Bara Arnela Beharović. To je veliki uspjeh za mladu Baranku koja rukomet trenira tek tri godine za razliku od njenih koleginica koje se sa rukometnom loptom “druže” desetak godina. Ostale reprezentativke dolaze iz Budućnosti i Levalee.

„Crvene“ sun a EP u grupi sa Mađarskom, Danskom i Hrvatskom.

Grupa je teška, ali…

“Nije to sporno da je grupa teška, ali nama niko ne može da uzme vjeru i nadu. Borićemo se i nadam se pružiti dobre partije”, kazala je Mirjana Čelebić, trenerica kadetske selekcije.

Puno im je pomoglo iskustvo igranja utakmica u Đeru sa kvalitetnim rivalima.

“Istina, značio nam je nastup u Đeru. Prikupili smo informacije o Mađarskoj, o Hrvatskoj nijesmo ništa, a Danska nije bila kompletna. Rezultatski ne mogu da kažem da je bilo dobro, bili smo sedmi, ali je bilo dobro jer smo igrali sa renomiranim rivalima. Odigrali smo pet utakmica u šest dana i bez takvog iskustva nemamo što da tražimo. Nijesmo imali takvu priliku do sada, nastupali smo samo na dva Mediteranska prvenstva. Najvažnije da smo se zdravi vratili i sada ulazimo u finiš priprema za ono što nas u Slovačkoj čeka”.

Na spisku “crvenih” su: Anastasija Babović, Tanja Šćekić, Marija Radović, Tina Hetemi, Milica Globarević, Sara Međedović, Arnela Beharović RK Prvi as, Ivana Godeč, Milica Raičević, Andrijana Popović, Nikolina Grgurović, Nada Ćorović, Marija Božović, Ksenija Džaferović, Nikolina Knežević, Nikolina Vukčević, Katarina Džaferović.

Anstasija sa najviše iskustva

Mlada golmanka Budućnosti Anastasija Babović, sa najviše iskustva u crnogorskom timu očekuje EP. Ona je već upisala odbrane u Ligi šampiona, a poslije nje ogroman talenat je iskazala pivot Ivana Godeč. Ona je upisala trening nastupe za seniorski tim Crne Gore.


Poraz mladih “lavica” na startu EP

Crnogorske rukometašice poražene su od Mađarske 30:23 u prvom kolu Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina.

“Lavice” su već u prvom poluvremenu ušle u veliki minus, pa se do kraja nijesu uspjele vratiti. 16:8 bilo je na poluvremenu za Mađarice.

Najefikasnija u našem timu bila je Knežević sa osam golova, dok je Godeč dala pet. Tri puta upisala se u strijelce Vukčević, po dva gola dale su Ćorović i Popović, dok su po gol dodale Hetemi, Globarević i Raičević.

Naše će igrati još mečeve sa Danskom i Hrvatskom u grupnoj fazi prvenstva u Slovačkoj.

Mlade “lavice” poražene od Danske

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je sinoć od Danske 22:13 (8:8), u utakmici drugog kola B grupe Evropskog prvenstva u Slovačkoj, za igračice do 17 godina. 

To je drugi poraz crnogorskih rukometašica na šampionatu, nakon što suna startu izgubile od Mađarske 30:23 (16:8). 

Dansku su do druge pobjede vodile Andrea Ulrike Hansen i Emili Brodit Stefensen sa po pet golova.

U crnogorskoj selekciji najbolja je bila Nikolina Knežević sa šest pogodaka. 

U drugom meču te grupe Mađarske je pobijedila Hrvatsku 22:21. 

Crna Gora će u trećem kolu, u 19 sati i 30 minuta, igrati sa Danskom.