Rukomet

Boban Ašanin – Budža novi član Lovćena

by Ilija Kovačević | 21:08:2017 | 07:04:12


Aktuelni osvajač rukometnog Kupa i viceprvak Crne Gore, cetinjski Lovćen pod vođstvom Zorana Abramovića sa pripremama za narednu sezonu je startovao prije par dana, a tim je pojačan u odnosu na prethodnu sezonu. Među novim imenima u redovima najtrofejnijeg crnogorskog muškog rukometnog kluba je i bivši pivot “Mornara 7” Boban Ašanin.

Sada već bivši član Barana je jedan od najtalentovanijih crnogorskih juniora, a ugovor je potpisan na 2 godine !

Kako je rekao za naš sajt, iako mlad, ovaj 18 godišnjak je tražio novi izazov u karijeri i našao ga na Cetinju.

-“To je klub velike i svijetle tradicije koji se uvijek bori za trofeje i to je u ovom trenutku veliki izazov za mene” - kaže Ašanin.

Jedan od najboljih rukometnih juniora je skrenuo pažnju javnosti prošle sezone kada su Barani kao jedan od najmlađih klubova debitovali u prvoj ligi Crne Gore. Ašanina sledećeg ljeta u Podgorici sa drugarima iz repezentancije čeka B prvenstvo Evrope i ne krije da mu je želja da jednog dana obuče i dres A reprezentacije Crne Gore. S obzirom da je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, pionirsku, kadetsku i juniorsku, za očekivati je tako nešto u bliskoj budućnosti !


-“Iskoristio bih priliku da se zahvalim mom dosadašnjem klubu, "Mornaru 7" koji mi je svih ovih godina omogućavao vrhunske uslove za rad i napredovanje i zato gdje god odem i budem igrao, grb tog kluba ću uvijek nositi u srcu”- kazao je Ašanin i dodao ; sa posebnim zadovoljstvom želim da se zahvalim mom dosadašnjem treneru Mikiju Despotoviću, koji je u mladu ekipu “Mornara 7”, a samim tim i u mene uložio veliki rad, znanje i strpljenje da bi danas bio tu gdje jesam” - rekao je za naš portal Boban Ašanin.

Rukometaši "Lovćena" pripreme za novu sezonu u kojoj će se, nakon godinu pauze, boriti na tri fronta, počeli su prije par dana.

Podsjetimo, ekipa sa Cetinja će u sezoni koja slijedi, izuzev domaćeg šampionata i Kupa Crne Gore, nastupati u EHF Čelendž Kupu, gdje je na startu očekuje dvomeč protiv slovačkog tima "Povaška Bistrica".