Rukomet

Adžić o povredi i neigranju sjajne rukometašice na SP

izvor; Pobjeda / Arena | 16:11:2017 | 19:39:27


Teško bez Majde, ali idemo dalje

Majda Mehmedović zbog problema sa ramenom neće učestvovati na Svjetskom šampionatu u rukometu koje 1. decembra počinje u Njemačkoj.

Sjajna igračica preskočila je posljednja dva meča u Ligi šampiona za Bukurešt, a povratak se očekuje u januaru. Crna Gora će drastično oslabljena čekati deseto u nizu veliko takmičenje, a selektor Dragan Adžić se nada da će nekadašnja članica Budućnosti što prije ozdraviti.

- Ljekari iz Rumunije i ljekari koje je konsultovala njena trenerica iz Bukurešta, složili su se da mora da napravi pauzu od dva mjeseca. Situacija sa ramenom je takva da ruku ne smije da koristi. Biće na terapijama, a doktori vjeruju da će se na taj način ublažiti upala i da će nastaviti da igra rukomet bez potrebe za operacijom. Nadam se da će biti tako i želimo joj da se u naredna dva mjeseca oporavi do kraja - kazao je selektor Adžić.

Ogroman hendikep za najmlađi tim na SP.

- Majda je mlad, ali ostvaren igrač, i neko ko je vrlo bitan za ovu generaciju, jer donosi sigurnost, smirenost i pravu energiju. Djevojke je vole i cijene, ne samo na terenu, nego i van terena. Nedostajaće nam puno.

Koliko će odsustvo Majdino promijeniti koncepciju i želje pokazaće SP i grupa „smrti“.

- Majda i Milena Raičević su dva stuba na terenu za mlade igrače koji uz njih stasavaju. U ovom slučaju je ostalo sve na Milenu, sreća, što se tiče pozicije lijevog krila, pa imamo Ivonu Pavićević, Itanu Grbić i Branku Konatar koje dobro treniraju i napreduju. Moraće još bolje da se iskažu u Njemačkoj, kroz minutažu koju, u toj mjeri, ne bi imali da je Majda sa nama. Siguran sam da ćemo u završnici OI imati stabilnije pokrivenu poziciju krila. Sa druge strane, Majdino odsustvo znači veliki hendikep, posebno zbog kvaliteta rivala iz grupe. U pitanju su vrhunske ekipe, kao što je Rusija - osvajač zlatne olimpijske medalje, Danska - najbolja treća ekipa sa posljednjeg šampionata Evrope, šampion svijeta Brazil iz 2013. godine, a tu je i Japan koji trenira Danac i biće zahtjevni za pripremu. Nekoliko puta smo igrali i uvijek ih je teško bilo pripremiti. U svakom slučaju, ova generacija je zaslužila ovo takmičenje i vjerujem da ćemo kroz pet utakmica u grupnoj fazi napraviti značajan korak za osminu inala. Vrlo brzo očekuje nas nastavak kvallikacija za EP. U martu duel sa Poljskom, a onda sa Slovačkom i Italijom. Nadam se i Evropskom prvenstvu koje će biti prvo izborno za OI - kazao je Adžić.

Crna Gora u ponedjeljak počinje pripreme za SP. Dan kasnije reprezentativke putuju u Bar, gdje će odigrati dva prijateljska meča sa Srbijom.