Rukomet

Rukometašice Crne Gore sa Johansonom u Baru

izvor; MINA & CDM | 19:11:2017 | 15:44:41


Šveđanin Per Johanson novi je selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, odlučio je Upravni odbor Rukometnog saveza.

On će na klupi crnogorske repezentacije naslijediti Dragana Adžića.

U saopštenju dosatavljenom medijima ne navodi se da li je Adžić smijenjen ili je podnio ostavku.

"U želji da se na predstojeće Svjetsko prvenstvo ode u najboljem sastavu i postigne što bolji rezultat, UO je na elektronskoj sjednici jednoglasno odlučio da novi selektor bude Johanson", piše u saopštenju.

Navodi se da RSCG odaje puno postovanje i zahvalnost Adžiću za sve što je uradio u proteklih osam godina na klupi nacionalnog tima.

"RSCG ostaje otvoren za buduću saradnju na nekom novom projektu sa našim najtrofejnim trenerom, jer nacionalni tim i ŽRK Budućnost su naši zajednički projekti", piše u saopštenju.

Saopšteno je da ženska seniorska reprezentacija sa novim selektorom nastavlja sa radom po već utvrđenom i usvojenom programu rada.

U saopštenju dostavljenom elektronskim medijima, napisana je poruka i Dragana Adžića.

 “Ne želim i nikad sebe nijesam stavljao ispred interesa Crne Gore. Za Crnu Goru sam uvijek tu i sad i prije i kasnije. Idemo dalje želim ovim djevojkama svaku sreću i dobro zdravlje. Biću njihov najveći navijač. A mi u Budućnosti nastavljamo gdje smo stali. Ova Budućnost ima veliku budućnost” – prenose riječi našeg trofejnog stručnjaka.

Dragan Adžić je sinoć poslije utakmice Budućnost – Vajpers indirektno najavio da će napustiti kormilo “lavica” sa kojima je bio prvak Evrope 2012. u Beogradu i olimpijski šampion iste godine u Londonu.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore sjutra će se okupiti u Podgorici, gdje će nastaviti put za Bar u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj gdje će odigrati dva trening meča sa Srbijoim.