Rukomet

Radojičić: Lavice moraju biti u najjačem sastavu

izvor; RTCG / Screenshot TVCG | 21:11:2017 | 19:05:24


Novi selektor crnogorskih rukometašica, Per Johanson, zvanično je predstavljen danas. Na konferenciji u Baru, predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, Zoran Radojičić, kazao je da je Dragan Adžić otišao sa klupe nacionalnog tima zbog obaveze da “lavice” na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj nastupe u najjačem sastavu.

"U obavezi smo da se pojavimo na Svjetskom prvenstvu u najboljem sastavu i zbog toga je i došlo do odluke o promjeni selektora u nedjelju, nakon meča Budućnosti u Ligi šampiona. Nije trebalo kvariti atmosferu pred taj susret, da bi se ostvario pozitivan rezultat. Trudili se da u određenom trenutku pronađemo najbolje rješenje. Nama je interes državni tim, ali i uspjesi Budućnosti", rekao je Radojičić.

Adžić je otišao zbog neslaganja sa čelnicima saveza oko sastava reprezentacije. Nakon Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Adžić je drastično pomladio tim, a njegovim odlaskom stvorio se prostor za povratak iskunijih, prije svega Jovanke Radičević i Katarine Bulatović.

"Trenera Dragana Adžića izuzetno poštujem jer sam sa njim osvojila najvažnije medalje u karijeri. U ovom trenutku je ipak najvažnije jedinstvo svih nas kako bi ostvarili što bolji rezultat na na Svjetskom prvenstvu. Igrači i treneri su tu od danas do sjutra, a samo je Crna Gora vječna”, poručila je Jovanka Radičević.

Milena Raičević kazal je da su iskusnije igračice falile reprezentaciji.

"Dugo sam bila sa Adžićem, 17 godina. Ipak, profesionalci smo, mi ćemo dati maksimum na šampionatu svijeta. Sigurno da će u ovom momentu ovo biti najbolja stvar za Crnu Goru, prije svega što su se vratile igračice koje su nedostajale na tim pozicijama", izjavila je Raičević.

Novi selektor je kazao da treba dobro odraditi pripreme kako bi se naša reprezentacija prošla prvu fazu turnira.

"Čast mi je što sam postao selektor Crne Gore, koju sam pratio dugo vremena, posebno kad sam bio selektor Švedske. Znam mnogo djevojaka sa terena, a sada je najvažnije da dobro odradimo pripreme i spremimo se na najbolji način, sa osnovnim ciljem da prođemo u drugu fazu turnira", kazao je Per Johanson.