Rukomet

ŽRK Prvi As jesenji šampion Druge lige

by Ilija Kovačević | 02:12:2017 | 22:41:07


Rukometašice Prvog asa poražene su danas pred svojim navijačima od podgoričkog Feniksa 32-25 (12-12), u utakmici poslednjeg 9. kola Druge lige.

U barskom sastavu koji je doživio prvi poraz u šampionatu i bio lišen pomoći Milice Bokan (obaveze na fakultetu) istakle su se Arnela Beharović i Tina Truš sa po 6 golova, dok je Teodora Petković postigla pet pogodaka.

Gošće je do novog uspjeha vodila Anđela Josipović sa 11 golova.

Baranke su i pored današnjeg poraza jesenji dio sezone završile na prvom mjestu sa sedam pobjeda i jednim porazom - 14 bodova.

Šampionat se nastavlja početkom mata 2018. godine (10. ili 11.) a ŽRK Prvi As će u tom 10. kolu ugostiti sastav Gorice.


Poraz, takođe u 9. kolu Druge lige, doživjeli su i rukometaši Prvog asa. U dvorani „Topolica“ u unaprijed odigranom meču ovog kola (utakmica trebalo da se igra 16. ili 17. decembra) bolji od pulena Marka Dobrkovića bio je sastav Budvanske rivijere Budva 39-26 (22-12).

Alan Agović sa 7 golova, Arijan Agović sa 4 te Mladen Popović sa tri gola bili su bolji od ostalih u domaćem sastavu, dok su u daleko iskusnijem gostujućem timu odskočili Dražen Mandić, Petar Božović, Novak Bajčeta, Marko Zeković i Igor Katnić sa po pet pogodaka.

U poslednjem osmom kolu koje je na programu 9. ili 10. decembra Prvi As je gost Rudara u Pljevljima. Barani uoči utakmice sa Rudarom imaju tri pobjede, jedan remi i pet poraza.