Rukomet

Gvozdenović okupio rukometne kadete u Bijelom Polju

izvor; DAN | 14:12:2017 | 10:49:48


Zalet za Maroko

Ekspedicija muške kadetske rukometne reprezentacije Crne Gore boravi na pripremama u Bijelom Polju. Smješteni su u hotelu ,,Dominus”, a treniraju dva puta dnevno u hali ,,Nikoljac”. Trener Dragan Gvozdenović kaže da je sve odrađeno prema planu i programu.

- Došli smo da se pripremimo za predstojeće Mediteransko prvenstvo, koje se održava u Maroku od 12. do 18. februara naredne godine i tu je 20 potencijalnih kandidata. Sve najbolje što sad imamo, uz nekoliko igrača koji se nisu mogli odazvati. U januaru, kad planiramo naredno okupljanje spisak ćemo smanjiti na 16 igrača - kaže Gvozdenović.
Prema njegovim riječima reprezentativci su pokazali volju i želju sa radom. 

- Zadovoljan sam njihovim učinkom. Odigrali smo dvije kontrolne utakmice, protiv Jedinstva i Berana. Željni su dokazivanja i puni su elana, pa očekujem da u Maroku pokažemo da smo dobro radili, damo svoj makismum i vidimo gdje smo u ovom trenutku - istakao je Gvozdenović.

Kako je naglasio doktor rukometa Dobrislav Vujović, inače Beranac, koordinator u RSCG za rad sa muškim mlađim selekcijama, sve se radi u skladu sa strategijom razvoja rukometa u Crnoj Gori.

- Svakog mjeseca po jedna selekcija će imati slična okupljanja. Sve radi popularizacije rukometa, ali i stvaranja igrača i edukacije trenera. Primarni nam je cilj identifikacija talenata, njihova obuka i stvaranje vrhunskih reprezentativnih igrača – kazao je Vujović. 

Prema njegovim riječima posebna pažnja se obraća na odnos igrača prema rukometnim obavezama, zatim u školi i na fakultetu, ali i stvaranju kolektivnog duha i odnosa prema reprezentativnom dresu. 

- Pored igrača uključeni su i mladi treneri, što je bitan faktor za razvoj rukometa u Crnoj Gori - zaključio je dr Vujović. 

Na okupu 20 igrača 

Selektor Dragan Gvozdenović, sa pomoćnicima Milanom Novovićem i Suadom Skenderovićem, uz pomoć fizioterapeuta Andrije Damjanovića, uz stručni nadzor Dobrislava Vujovića u Bijelom Polju radi sa 20 mladih rukometaša. To su: Suljević, Borozan, Bakić, Jelušić, Mrvaljević, Laličić, Đurović, Tomanović, Dragašević, Eraković, Dević, Vujović, Čepić, Mijušković, Došljak, Šćepanović, Knežević, Rogač, Ćorsović, Šofranac.