Rukomet

RK Mornar jesenju sezonu završio na diobi drugog mjesta

by Ilija Kovačević | 16:12:2017 | 19:16:54


Mornar – Ivangrad: 28 – 30 (11-14)

Bar; SD „Topolica“, gledalaca oko 100.
Sudije; Ilija Bailović (Pljevlja) – Krcun Marković (Cetinje)
Isključenja; Mornar 10' minuta – Ivangrad 12' minuta
Sedmerci; Mornar (6:5) – Ivangrad (2:2)

Mornar; Dajković, Šabanović, Barjaktarović, Mrdak 5, Jovićević 9, Đonović 4, Rakočević, Potparić, Džarić, Radović 1, Andrić, Vujović 1, Mrvaljević, Čolović, Lalatović 8.

Ivangrad; Trifunović, N. Marsenić 13, F. Marsenić 4, Golubović, Došljak, Femić 1, Radević 5, Folić, Ne. Popović 1, Vukićević, Dabetić, Ni. Popović 3, Đurašković 3, Mališić.

U derbi utakmici 9. kola Druge lige, rukometaši Ivangrada su danas kao gosti pobijedili dosadašnjeg lidera sastav Mornara 30-28. U kvalitetnoj i neizvjesnoj rukometnoj predstavi, daleko iskusniji gosti su uspjeli da dođu do važnih bodova.

U domaćem sastavu Balša Jovićević je bio najjefikasniji sa 9 golova, dok je Nikola Lalatović postigao gol manje.

Goste je do pobjede vodio Nemanja Marsenić strijelac 13 golova, dok je Novica Radević postigao 5 pogodaka.

Barani jesenji dio sezone završavaju u samom vrhu drugoligaške tabele na diobi drugog mjesta sa 7 pobjeda i dva poraza (Danilovgrad i Ivangrad) odnosno sa 14 bodova.

Isti broj bodova kao Barani, osvojili su Danilovgrađani i Beranci, dok će proljeće na liderskoj poziciji dočekati Budvanska rivijera Budva sa samo jednim porazom koji su doživjeli upravo od Mornara u Budvi.

Inače, jesenji dio sezone u Drugoj ligi je sjajnim igrama obilježio sastav Obrada Potparića koji je iako jedan od najmlađih u ligi do poslednjeg kola vodio borbu za prvo mjesto, ali je protiv dva najiskusnija tima upisao poraze, tako da će na proljeće trebati par iskusnih pojačanja kako bi ova talentovana generacija mogla da parira i bude konkurentna daleko iskusnijim sastavima za plasman u Prvu ligu.

Šampionat se nastavlja početkom marta 2018. godine.