Rukomet

Crna Gora otputovala na EP: Simić pod znakom pitanja

izvor; MINA | 11:01:2018 | 13:10:31


Golman rukometne reprezentacije, Baranin Nebojša Simić zbog povrede neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, saopštio je selektor muške rukometne reprezentacije Dragan Đukić.

On je kazao da se Simić povrijedio na zagrijavanju uoči početka treninga.

"Situacija sa Simićem je ozbiljna, njegovo učešće na EP je gotovo nemoguće. Veliki žal jer je to bio igrač sa ogromnim motivom da u povratku u dres sa državnim grbom bude naš najbolji igrač.
Tako je radio i pripremao se. Desio se peh na zagrijavanju pred trening i izvjesno je da neće biti sa nama prvenstvu",
kazao je Đukić uoči puta na EP.

On je podsjetio da je Simić drugi crnogorski reprezentativac,mposlije Vuka Borozana, koji će zbog povrede propustiti šampionat.

"Nećemo mijenjati svoje ambicije, probaćemo da i ovim okolnostima ostvarimo pobjedu. Za nju smo se spremli i podnijeli velike žrtve. Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme i atmosferom u ekipi", kazao je Đukić.

On je naglasio da EP u Hrvatskoj doživljava kao početak puta za Olimpijske igre u Tokiju.

"Idemo u Hrvatsku da se borimo, da se predstavimo najbolje što možemo. Nije to tim sa najboljim pojedincima, ali sa momcima koji će dati svoj maksimum", kazao je Đukić.

On je, komentarišući prvog rivala na šampionatu, kazao da je Njemačka favorit ne samo u grupi već i za trofej.

Crnu Goru će u Hrvatskoj nastupiti golmani Rade Mijatović i Mile Mijušković, krila Miloš Vujović, Igor Marković, Marko Lasica, Mirko Radović i Igor Radojević, pivoti Nemanja Grbović, Vuk Lazović i Nebojša Simović i bekovi Vasko Ševaljević, Miloš Božović, Stevan Vujović, Žarko Pejović, Božo Anđelić, Vladan Lipovina, Stefan Čavor i Ivan Perišić.

SImić će specijalnom terapijom kako saznaje naš portal pokušati da se oporavi makar za treću utakmicu u grupi, mada su šanse za oporavak minimalne.

Crna Gora u subotu igra sa Njemačkom, dva dana kasnije sa Makedonijom, a grupnu fazu završava duelom sa Slovenijom u srijedu, 17. januara.

Našu seniorsku selekciju danas su ispratili rukometni juniori koji su na pripremama u Podgorici.

         
                                                        *       *       *
 
Utakmicama u Splitu i Poreču sjutra će zvanično početi Evropsko prvenstvo za rukometaše u Hrvatskoj, na kojem će igrati i reprezentacija Crne Gore.

Crnogorski rukometaši takmičiće se u C grupi, u Splitu, sa Slovenijom, Makedonijom i Njemačkom, sa kojom će se sastati u subotu, u prvom kolu.

Učestvovaće 16 reprezentacija, podijeljenih u četiri grupe.

Rivali u A grupi, u Splitu, biće Hrvatska, Srbija, Švedska i Island, dok će se u B grupi, u Poreču, takmičiti Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija.

Grupu D, čiji će utakmice biti igrane u Varaždinu, čine Španija, Danska,Češka i Mađarska.

Po tri najbolje selekcije, nakon tri odigrana kola, plasiraće se u Glavnu rundu, u kojoj će biti formirane dvije grupe po šest reprezentacija.

Titulu brani Njemačka, koja je prije dvije godine u Poljskoj, u finalnom meču, savladala Španiju 24:17.

Bronzano odličje pripalo je Hrvatskoj, koja je u meču za treće mjesto bila bolja od Norveške 31:24.

Crnogorska reprezentacija u Hrvatskoj četvrti put nastupiće na šampionatu, a na prethodna trije nije uspjela da ostvari pobjedu.

U Norveškoj 2008. remi sa Rusijom bio joj je dovoljan za drugu fazu, dok je šampionat u Danskoj, šest godina kasnije, kao i 2016. u Poljskoj završila u grupi sa tri poraza.

Najviše uspjeha na šampionatima Evrope ima Švedska sa četiri zlatne medalje.
 
Francuska je tri puta bila prvak Evrope, po dva puta Danska i Njemačka, a jednom Rusija.