Odbojka

Kup CG za odbojkaše: Sve je spremno za borbu za prvi trofej

izvor & foto; OSCG | 16:03:2018 | 14:58:45


U prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore danas je održana press konferencija povodom finalnog turnira Kupa Crne Gore za odbojkaše.

Na konferenciji za novinare govorili su Mirko Radević (Bar Volej), Darko Prebiračević (Jedinstvo Bemax), Balša Radulović (Budućnost Capital Plaza) i Petar Perošević (Sutjeska).


Mirko Radević (Bar Volej)
“Za nas je i sam plasman na finalni turnir uspjeh. Prvi put smo na finalnom turiru. Respektujemo i poštujemo našeg protivnika, u polufinalu ekipu Budućnost Kapital Plaze, jer se radi o kvalitetnoj i uigranoj ekipi. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje. Spremali smo se posljednji mjesec dana za ovo takmičenje, fokusirali smo se na to i podizali formu. Pružićemo naš maksimum i probati da ih iznenadimo”.

Darko Prebiračević (Jedinstvo Bemax)
“Zadovoljstvo je naše što smo ponovo organizatori finalnog turnira. Nadam se da ćemo, u odnosu na prethodnu godine, ponovo napraviti korak više i da ćemo organizovati još jedan odbojkaški spektakl.
Branimo trofej, prvi put u klupskoj istoriji, imamo velika očekivanja. Imamo kvalitet i iskustvo da to odradimo kako treba, nećemo se libiti da to završimo. Favoriti smo protiv Sutjeske, očekuje se od nas da prođemo u finale bez poteškoća. Pokušaćemo da to ostvarimo na terenu kako se i očekuje, što prije odradimo posao i spremimo se za finale.
Sve misli su okrenute ka tome, ka finalu i odbrani trofeja. Neće biti lako, ni u polufinalu, a ni u finalu. Kadri smo i spremni, imamo ogroman motiv, a smatram da želja i požrtvovanje neće nedostajati.”

Balša Radulović (Budućnost Capital Plaza)
“U ovom sistemu takmičenja sebi se ne može dozvoliti slab dan, jer slijedi eliminacija. Zbog toga, ali i kvaliteta rivala, sva naša pažnja i fokus je na meč sa Bar volejom. Tek poslije toga možemo da razmišljamo o nečem drugom, odnosno o finalu. U prethodnom periodu nijesmo imali najbolju situaciju kada je u pitanju zdrastveni bilten, ali koliku želju imaju svi igrači u ekipi, pokazuje i činjenica da su se svi stavili na raspolaganje za završni turnir Kupa, nadam se i kasnije za plej-of. Imaju nevjerovatnu želju da pokažu kvalitet i vrijednost i ukoliko njihova tijela budu ispratila tu želju, možemo napraviti nešto više nego prethodnih godina, da igramo finale i napravimo korak više, odnosno osvojimo trofej.
Poštujemo sve protivnike,prije svega Bar volej, a siguran sam da imamo kvalitet za veliko djelo.”
 
Petar Perošević (Sutjeska)
“Plasman u polufinale je veliki uspjeh za našu mladu ekipu. Imamo najmlađu ekipu u ligi ove godine. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima ove sezone. Plasman u polufinale je nagrada za naše mlade odbojkaše, za pružene igre.
Prepuštamo ulogu favorita Jedinstvu, svjesni smo da imamo najtežeg protivnika, ali idemo u Bijelo Polje da pružimo maksimum i osvojimo što više poena i pružimo što jači otpor, kao što smo uradili u Nikšiću kada smo im uzeli bod. Idemo da im otežamo put i da probamo da ih iznenadimo, što bi bila velika senzacija”.

Petar Perošević je u svojoj sportskoj karijeri osvajao dvije titule prvaka sa fudbalerima Sutjeske.
 
Finalni turnir Kupa Crne Gore za odbojkaše igra se 17-18.marta u dvorani “Nikoljac” u Bijelom Polju. Tehnički organizator turnira je OK Jedinstvo Bemax. Sve mečeve moći ćete da pratite putem LIVESTREAMA, zahvaljujući saradnji Odbojkaškog saveza Crne Gore sa portalom MNE SPORT, dok će finale biti prenošeno i na RTCG.
 
U polufinalu Kupa Crne Gore za odbojkaše sastaju se:

Subota, 17.mart
15:30h Bar Volej – Budućnost Capital Plaza (LIVESTREAM)
18h Jedinstvo Bemax – Sutjeska (LIVESTREAM)
 
Nedelja, 18.mart
14h “All star” utakmica pionira (LIVESTREAM)
18h Finale (prenos na RTCG i www.mnesport.me)