Odbojka

Odbojkaši Budućnosti u Baru izborili finale play - off-a

by Ilija Kovačević | 24:03:2018 | 18:30:04


Bar volley – Budućnost Capital Plaza: 1 - 3 (18:25, 25:18, 10:25, 15:25)

Bar; SD “Topolica”, gledalaca oko 150.
Sudije; P. Beljkaš (Bar) i B. Batizić (Podgorica) / linijske sudije; M. Mandić i S. Vujičić (Bar)

Bar volley; T. Pekić, Jovančević, S. Pekić, Šabović, Vujisić, Miljanić, Bojić, Caković, Sekulić, Novaković, Cimbaljević, Gojković, Koković, Radević.

Budućnost CP; Dubak, Ćuk, B. Vlahović, Peruničić, N. Radović, Šćepanović, Zvicer, Hadžisalihović, Bošković, I. Vlahović, Jelić, Vidić, B. Radović, Pavićević.


Odbojkaši Budućnost Capital Plaze, prvi su finalisti play – off-a. Podgoričani su večeras u Baru sa 3:1 savladali domaći Bar volley i sa 2:0 u pobjedama došli do borbe za titulu gdje ih čeka najvjerovatnije aktuelni šampion Jedinstvo Bemax koji protiv nikšićkog Volley stara vodi 1:0 u polufinalnoj seriji.


Gosti su bolje otvorili meč i relativno lako stigli do prvog seta, kojeg su prelomili u drugoj fazi ovog dijela igre.

U drugom setu potpuno druga slika. Mlađani sastav iz Bara je zaigrao daleko kvalitetnije, u ranoj fazi stekli šest poena prednosti (7:1), da bi tu razliku zadržali do tehničkog tajm auta (12:5). Sjajno je dirigovao igrom svog tima Spasoje Caković i uz ostale iz ekipe stigli velikih (23:14). Ovaj dio igre poslije 18 minuta je pirpao baranima za 1:1 u setovima.

U nastavku je ipak do izražaja došlo iskustvo protivnika, domaći su se u nekoliko navrata žalili na sudijske odluke što su gosti iskoristili i treći set ubjeldjivo riješili u sovju korist 25:10.


Četvrti set je bio veoma zanimljiv do tehničkog tajm – auta na kojem su gosti imali prednost (11:12). Od tog trenutka gosti su nanizali 13, a domaći četiri poena, pa je pitanje pobjednika bilo riješeno poslije 17’ minuta efektivne igre (25:15).
Ipak, sastav iz Bara zaista nema za čim da žali.

 

Ove sezone su dosta uradili na popularizaciji muške odbojke u gradu pod Rumijom, kako organizaciono tako i rezltatski. Završili su kao treći u ligaškog dijelu sezone i bili učesnici finalnog turnira Kupa Crne Gore u Bijelom Polju što je odličan rezultat ovog mladog sportskog kolektiva.