Odbojka

Juniorke Galeba šampionke Crne Gore u odbojci

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 07:06:2018 | 21:47:06


Galeb – Luka Bar: 3:1 (25:17, 25:18, 16:25, 25:18)

Bar; Sala "Srednje stručne škole", gledalaca oko 50.

Galeb Poliklinika; Nikolić, Franović, Kostić, Ćaćić, Tvrdišić, Barjaktarević, Kovačević, Stanišić, Labović, Tuševljak, Krkalović, Mumović, Marotić, Vukčević.

Luka Bar; Dević, Bošković, Hodžić, Martinović, Jovetić, Kovač, Nikić, Knežević, Vukoslavčević, Franović, Čarapić, Pepđonović, Zavišić, Smolović.

U sali "Srednje stručne škole” u Baru danas je odigran finalni turnir juniorskog prvenstva Crne Gore u odbojci za žene, uz učešće dva barska kluba Luke Bar i Galeba, te Morače i Herceg Novog.

U prvom polufinalu sastav Luke Bar je slavivši protiv ekipe Herceg Novog (3:0), sebi obezbijedio plasman u finale i tamo sačekao boljeg iz duela Galeba i Morače.

Taj susret je bio nešto zanimljiviji, nakon rezultata 1:1 u setovima, Galeb je došao do pobjede i zakazao meč za titulu sa gradskim rivalom.

Morača i Herceg Novi su odigrali utakmicu za treće mjesto,a iz nje je kao pobjednik izašla podgorička ekipa, sa ubjedljivih 3:0 u setovima.

Meč za titulu prvaka je otpočeo relativno kasno, pa je čak u jednom momentu bilo neizvjesno da li će se odigrati, zbog prilično lošeg osvjetljenja u sali.

Ipak, uz saglasnost trenera, igračica i sudija veliko finale je odigrano, a Galeb je uzeo prva dva seta relativno lako - bez problema. U trećem periodu igre ekipa domaćina Luke Bar se budi, nošena hukom navijača, ubjedljivo privodi set kraju za rezultat - 2:1.

Četvrti set je bio rezultatski egal, da bi se ekipa Galeba dobrim servisima "odlijepila" i privela set i meč kraju.

To je četvrti trofej ove sezone za mlade odbojkašice Galeba (nakon osvojenog Kupa Crne Gore i Druge lige u konkurenciji seniorki, prije nedelju dana stigla je titula i od kadetske ekipe) a interesantno je da su u svim finalima savladali upravo gradskog rivala, sastav Luke Bar.

Za juniorsku ekipu Galeba su nastupile:  Anđela Nikolić, Petra Kostić, Katarina Ćaćić, Tijana Tvrdišić, Ana Barjaktarević, Jovana Kovačević, Zorka Stanišić, Lana Labović, Marija Tuševljak, Tamara Krkalović, Marijana Mumović, Lana Marotić, Jovana Franović i Nevena Vukčević.