Odbojka

Uspjeh Galeba na turniru u Trebinju

by Ilija Kovačević | 05:07:2018 | 12:34:42

OK Galeb iz Bara učestvovao je sa kadetskom i pionirskom selekcijom na medjunarodnom odbojkaškom turniru “Vidovdan” 2018 Trebinje. Turnir je održan 28. juna u organizaciji OOK “Leotar” kome je Vidovdan i slava.
 
U konkurenciji kadetkinja pored Leotara i Galeba učestvovali su: Zlatibor (SRB), Mostar (BIH), Nikšić (CG) i Čapljina (BIH), ukupno šest ekipa.
 
Galeb je u grupi savladao Nikšić (2:1), Čapljinu (2:0), u polufinalu Zlatibor (2:0) i u finalu Leotar (2:1). Galeb je osvojio prvo mjesto na turniru, Leotar  je bio drugi, a Zlatibor treći koji je pobijedio Nikšić sa 2:1.
 
Tokom čitavog turnira bila je izvanredna atmosfera u obje sale, a ambijent u finalu je bio odbojkaška poslastica (puna sala uz gromoglasno sportsko navijanje).
 
Za najbolju igračicu turnira proglašena je Tijana Tvrdišić iz OK Galeb.
 
U konkurenciji pionirki, pored Leotara i Galeba, nastupili su i Makarska (RH), Velež (BIH), Čapljina (BIH), Gacko (BIH) i Rudar (CG), ukupno sedam ekipa.
 
Pionirke Galeba su do finala pobijedile ekipu Rudara (2:0) I  Leotar (2:0). U finalu su izgubile od iskusnije ekipe Gacka (1:2).
 
Prvo mjesto na turniru pripalo je ekipi Gacko, drugo mjesto osvojio je Galeb, a treće mjesto Makarska.
 
Za perspektivnu pionirku proglašena je Natalija Vlaović iz OK Galeb.
 
U Galebu su zadovoljnni nastupom selekcija koje su ovim turnirom završile takmičarsku 2017/18 godinu kao jednu od uspješnijih u 12 godina postojanja kluba.
 
Podsjetimo, Galeb je u ovoj sezoni osvojio KUP Crne Gore, III mjesto u I odbojkaskoj ligi, I mjesto u II odbojkaskoj ligi, kao i I mjesto u takmičenjima kadetkinja i juniorki.

 
U Trebinju su nastupile:

Kadetkinje:Tijana Tvrdišić, Petra Kostić, Lana Labović, Nevena Vukčević, Tamara Krkalović, Marija Tuševljak, Simona Petranović, Maša Vlahović, Teodora Čupić, Milana Šćekić, Matea Šaltić i Stefani Bajčeta.
 
Pionirke:Maša Dragojević, Milica Dabanović, Marija Dutina, Katarina Milišić, Dajana Adamović, Natalija Vlaović, Ana Djuričić.