Odbojka

Juniori poraženi od Turske i Srbije na startu Balkanijade

izvor & foto; OSCG | 05:07:2018 | 20:38:19


Crna Gora – Turska 1:3 (21:25, 25:22, 19:25, 22:25)

Crna Gora: Pavićević, Jović, Radević, Jelić, Vlahović, Dubak, N. Radević, Kastratović, Peruničić, Lečić, Hadžisalihović, Joksimović.

Turska: Mandiraci, Kagan, Uzun, Uyar, Ozbey, Kemerli, Lagumdzija, Kagan Cil, Arslan, Kok, Esin, Sahin.

Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je na startu Balkanskog prvenstva, koje se održava u Bijeljini (Bosna i Hercegovina), od reprezentacije Turske rezultatom 3:1 (25:21, 22:25, 25:19, 25:22).

“Nismo pokazali ni kvalitet ni potencijal koji posjedujemo. Smatram da su momci sa previše respekta ušli u meč i dozvolili protivniku da nametne svoju igru. Pogotovo nismo bili dobri na elementu servisa i na taj način smo im omogućili da dolaze do lakih poena tokom svakog seta. I pored povrede Jelića koja nas je poremetila od trećeg seta smatram da smo morali i mogli da pruzimo više. Sjutra nas očekuje meč protiv selekcije Srbije i nadamo se boljoj igri kao i oporavku Jelića uz pomoć medicinske službe organizatora”, izjavio je selektor muške juniorske reprezentacije Crne Gore, Zoran Vukčević.

“Ušli smo u meč u  grču i dozvolili reprezantaciji Turske da na startu seta odmah napravi razliku i realizuje prvi set u svoju korist. U drugom setu smo bili smireniji i dobrom igrom uspjeli da osvojimo drugi set. U trećem setu je bila egal igra, ali nam se jedan igrač povrijedio i nismo uspjeli da ih savladamo. Poslednji set smo otvorili dobrom igrom i vodili sve do 20og poena, ali nismo imali snage da ga realizujemo do kraja. Nadamo se boljoj igri u narednom meču i pobjedi”, izjavio je kapiten, Milutin Pavićević.
 
Srbija slavila u tri seta, u petak protiv Makedonije (18h)

Crna Gora – Srbija 0:3 (12:25, 17:25, 23:25)

Crna Gora: Pavićević, Jović, Radević, Jelić, Vlahović, Dubak, N. Radević, Kastratović, Peruničić, Lečić, Hadžisalihović, Joksimović.
 
Muška juniorska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom kolu grupe A Balkanskog prvenstva u Bijeljini (Bosna i Hercegovina) od reprezentacije Srbije rezultatom 3:0 (25:12, 25:17, 25:23).

Juniori, koje u Bijeljini sa klupe predvodi selektor Zoran Vukčević, u trećem kolu igraće sjutra sa Makedonijom od 18.00 sati.

“U današnjem meču smo u prva dva seta prikazivali iste greske kao i u jučerašnjem meču, prije svega po pitanju energije i odnosa prema igri sto se može vidjeti po krajnjem rezultatu prva dva seta. U trećem setu smo konačno pokazali veću energiju i bolju igru i to je primjer sa kakvim odnosom treba da uđemo u sledeću utakmicu. Okrećemo se sjutrašnjoj utakmici i nadamo se da ćemo konačno prikazati željenu igru”, izjavio je primač servisa muške juniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Nemanja Peruničić.

Boje naše zemlje brane Stefan Radević – Baranin koji trenutno igra za Dunav volej iz Novog Sada i Dalibor Lečić član Bar volley-a.