Odbojka

Nagrade za prvakinje Balkana

by Ilija Kovačević / foto OSCG | 28:07:2018 | 08:26:46


Uprava kluba OK Galeb na čelu sa predsjednikom Nikolom Vujačićem, organizovala je prijem kadetkinja kluba koje su bile u sastavu reprezentacije Crne Gore i osvojile zlatnu medalju na prvenstvu Balkana održanom u Djakovici.

Pored druzenja u cafeu Soho uz kolače i sokove, predsjednik kluba je saopštio igračicama (njih 7 koje su bile u programu priprema i učešća u kadetskoj reprezentaciji – Marija Tuševljak, Tijana Tvrdišić, Petra Kostić, Lana Labović, Nevena Vukčević, Simona Petranovic i Tamara Krkalović) da će sve od avgusta biti priključene prvom timu. Pored toga, saopštio im je da ih je klub nagradio sa po 100 eura kako bi po vlastitom izboru kupile sportsku opremu.

Kadetkinje ovog kluba su u 2017./18. osvojile prvo mjesto u takmičenju II odbojkaske lige, I mjesto u konkurenciji kadetkinja, a najveci broj njih dao je pun doprinos u tituli juniorki, osvajanju kupa Crne Gore i III mjestu u ligi Crne Gore za seniorke. One su zavrsetkom redovnog takmicenja nastavile trenirati i vrlo uspjesno su nastupile na turnirima u Makarskoj – II mjesto i Trebinju – I mjesto. Vrijedno su trenirale i na Volley Camp-u 2018. i to dvije smjene sto je sve kao i rad u reprezentaciji, rezultiralo uspjehom vrijednim paznje. Govoriti o rezultatima talentovanih kadetkinja Galeba ne bi bilo potpuno, a da se ne istakne izuzetan doprinos njihovom razvoju trenera naseg kluba Zlatka Cacica, a posebno Nikole Masonicica koji je njihov selektor u kadetskoj reprezentaciji.

I pionirke Galeba trenirale su do 21.07.2018. godine sto je pokazatelj izuzetne zelje za napretkom i garant da ce sledece sezone biti ozbiljan takmac ostalim timovima u Crnoj Gori u pionirskoj i II odbojkaskoj ligi. Pored odličnog nastupa na turnirima u Makarskoj i Trebinju, učestvovale su u radu kampa u Baru na kome su pored ostalih, treneri bili Marko Radusinović, selektor pionirske reprezentacije Crne Gore, Marko Blagojević i Marijana Boričić - selektor juniorske reprezentacije Srbije.

Devet pionirki barskog kluba (Maša Vlahović, Maša Dragojević, Teodora Ćupić, Ana Djuričić, Nevena Tvrdišić, Milica Dabanović, Aleksandra Krivokapić, Anastasija Petković, Stefani Bajčeta) učestvovale su na odbojkaskom kampu Play Volley u Kragujevcu koji realizuju poznati reprezentativci Srbije, Nikola Rosić i Aleksandar Atanasijević. Za ponašanje i rad, pionirke Galeba dobile su pohvale od svih trenera na kampu (Zorica Lazić, Siniša Reljić, Slobodan Radivojević, Marko Nikolić  i Andrea Plancentini).

Dvije pionirke Galeba, Marija Čavić i Natalija Vlaović za vrijeme trajanja kampa u Kragujevcu, bile su na pripremama pionirske reprezentacije u Baru. Klub je pomogao pionirkama sa po 100 eur za kamp u Kragujevcu, što je zapravo nagrada za ispoljenu želju za radom i napredovanjem, koje su ispoljile trenirajući svakodnevno od završetka liga do 20.07.2018.

Inače, u klubu ističu da je protekla takmičarska sezona 2017./18. bila jedna od najuspješnijih u dvanaest godina postojanja odbojkaskog kluba Galeb (osvojen je Kup CG, treće mjesto u ligi seniorki, osvojeno je prvo mjesto u kadetskoj, juniorskoj selekciji i prvo mjesto u takmičenju II odbojkaske lige Crne Gore).

Svi rezultati ostvareni su igračkim kadrom koji je potekao iz vlastite odbojkaške škole i uz činjenicu da u klubu imaju samo tri igračice starije od 18 godina, kao i da klub funkcioniše na amaterskoj osnovi bez školarina, stipendija i drugih naknada za igračice.