Odbojka

Odbojkašice završile pripreme u Pljevljima, nastavak u Baru

izvor; Arena /Pobjeda | 03:08:2018 | 07:16:54


Odbojkašice Crne Gore borave u Bosni i Hercegovini gdje sa domaćinom igraju prijateljske utakmice i odrađuju treninge. Nakon povratka, sjutra već u Baru nastavljaju sa radom.

,,Crvene“ su posljednje dvije sedmice u Pljevljima prikupljale snagu, vrlo brzo okrenuće se taktičkoj pripremi protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prvi meč igraju sa Grčkom, glavnim konkurentom za plasman na EP.

- Čini mi se da ova akcija najbolje izgleda, valjda i zbog toga što nam je trebalo malo vremena da se uhodamo, naviknemo na sve i sistem rada. Natježi dio posla smo završile, okrećemo se kontrolnim utakmicama i protivnicima - kazala je Ksenija Ivanović, odbojkašica koja je sa Bekeščabom osvojila sve domaće trofeje i Regionalnu ligu.

Dobra atmosfera pokreće ekipu. Energija je velika, podršku koju dobijaju na treninzima znači svima. U takvom raspoloženju, sa manjim upalama mišića, naše djevojke otputovale su u BiH.

- Istina je da su reprezentativke Bosne i Hercegovine duže u trenažnom procesu, a nastupale su i na Mediteranskim igrama. Mislim da su dosta mijenjali u odnosu na prije dvije godine kada smo igrali sa njima. Podmladili su reprezentaciju. U svakom slučaju, za ovu fazu priprema, protivnik je pomjeri.

Reprezentativke BiH uzvratiće vrlo brzo posjetu, dolaze u Bar. Do tada, i nakon toga, naše reprezentativke sa stručnim štabom dobro će zasukati rukave. Protivnici, posebno prvi - Grčka, pozivaju na oprez.

- Grčka je jaka. Jaka je i Ukrajina, ali prošle godine smo igrali bez Tanje Bokan i uspjeli da se nosimo sa njima. Sad smo se kompletirale i želim zdravlje da nas posluži - poručila je Ivanović.


Kockice se slažu, u našem nacionalnom timu vjeruju u plasman na EP. To je cilj. Svjesna je Ksenija da će sitnice čekirati kartu za šampionat Evrope.

- Odbojka je takav sport - detalji odlučuju, jedna lopta. Sigurna sam da ćemo dati maksimum. Dobro treniramo i dobro se osjećamo, bilo je naporno, izgurale smo sve, vidjećemo kako će to da izgleda kada počnemo da igramo. Zato igramo kontrolne utakmice sa BiH. Dok se malo uhodamo, jer su djevojke pod upalama. U naredne dvije nedjelje vidjećemo kako se ko osjeća i koliko je ko digao formu.

Grčka u gostima - pobjeda bi bila vrijedna velikog koraka do EP.

- Neće biti lako, teško da bih mogla da prognoziram, još ne znam potpuno o kakvoj se reprezentaciji radi, a ono što znam je da imaju kvalitetnog dizača i korektora. Ali, i mi imamo kvalitet.

Tatjana Bokan je ponovo sa ,,crvenima“, još jedan od razloga više da sanjaju lijepe stvari.

- Entuzijam je ogroman, i to je ta velika pokretačka energija za mene i ostale. Želimo da radimo, napredujemo, od najmlađe i najstarije, zato imam pozitivan osjećaj. Istina, nezgodno je bilo što obećati, nije lako prognozirati, ali potajno se nadamo. Teško je što prvu utakmicu igramo u gostima protiv ekipe koja nam je direktni konkurent.

Inosezone,dobro za A tim

Djevojke su na okupljanje stigle iz solidnih ili odličnih klupskih sezona. To hrabri.
- Skoro sve iza sebe imaju inostrane karijere u dobrim klubovima, što je dobro jer su stekle iskustvo koje može da se iskoristi za nacionalni tim. Neke djevojke imale su veću, a neke manju pauzu. Ali se vidi da su radile u pauzi na izičkoj kondiciji.

Mađarska top destinacija

Zadovoljna je u Mađarskoj, hvali Bekeščabu. U aprilu je Ksenija produžila saradnju.
- Sezona je bila dobra, super su me prihvatili, uživala sam, zato sam odlučila još u aprilu da produžim saradnju. Igraćemo Ligu šampiona, sa velikim ambicijama ulazimo u evropsko takmičenje. I tome, između ostalog, privuklo. Čekamo još jednog igrača, korektora ili primača, da sklopimo ekipu. Imamo ambiciju da osvojimo nacionalna takmičenja i odbranimo trofej Regionalne lige. Prijatno sam iznenađena načinom rada i kvalitetom. Dvorana je uvijek puna, a ambiciozni predsjednik pravi najveću odbojkašku akademiju u kojoj će trenirati 300 djevojčica. Sve to je interesantno jer bih voljela da učim zanat, tako da sam tu ostala.