Odbojka

Odbojkašice Crne Gore:Spremne da budemo prve u grupi

by Ilija Kovačević / foto Miki Bijedić | 12:08:2018 | 12:53:07


Crnogorke spremne za Grčku

Odbojkaški savez Crne Gore danas je u hotelu Franca u Baru organizovao PRESS oba naša seniorska reprezentativna sastava koja se već nekoliko dana pripremaju u Baru. Povod početak kvalifikacionih duela za odlazak na Evropsko prvenstvo.


-“U utorak putujemo za Grčku gdje 15. igramo prvi meč kvalifikacija. Ovaj dio priprema smo već mjesec dana zajedno. Uradili smo sve ozbiljno, ne samo pripreme već i sve ovo što je krasilo ovih mjesec dana tako da sam veoma pozitivan prema prvoj utakmici u Grčkoj. Prije neki dan sam dao izjavu da nećemo kalkulisati. Idemo da pobijedimo tamo, idemo da budemo prvi u grupi. Nema što da se lažemo i pričamo bajke. Nemožemo se plašiti teških izjava. Mi smo u jednoj zemlji i na Balkanu gdje samo prate pobjednike i nijesmo se skupili da čuvamo sebe od takvih izjava već da prođemo na Evropsko prvenstvo i budemo pobjednici. Svi smo zdravi, svako od nas može više može bolje, ali u ovom trenutku ovo što imamo je sasvim dovoljno da prvi dio kvalifikacije uradimo kvalitetno i da nam to omogući rezultat”, kazao je selektor Dragan Nešić.


Kapitenka Tanja Bokan je zadovoljna svimn urađenim.
-“Iza nas je mjesec dana napornog i velikog rada. Hvala Bogu sve smo zdrave, nije bilo povreda, osim nekih malih virušćića, ali je to sve za nama. U kompletnom sastavu idemo za Grčku. Ne bih voljela da zvučim prepotentno, ali mislim da smo spremne da izađemo na megndan Grčkoj i iznenedimo ih, jer su oni pred utakmicu favoriti. Ovdje ne postoji utakmica manje bitna ili manje značajna, sve su jednkao bitne, a žao mi je što turnir ne otvaramo pred našim navijačima. Nadam se da će 19. i 22. avgusta navijači u velikom broju doći u “Topolicu”  jer i nama i kolegama je potrebana podrška, pogotovo nama jer smo mlad sastav i sedmi igrač bi nam bio veliki vjetar u leđa za dalje igre i pobjede”, kazala je kapitenka Tanja Bokan.


Primač servisa Danijela Džaković je istakla da svi imaju isti cilj, izboriti EP;
-“Radili smo ovaj dio priprema mnogo dobro, kako u Pljevljima tako i u Baru kao i pripremne mečeve sa reprzentacijom BiH. Djevojke, stručni štab i svi u Savezu želimo ovo Evropsko prvenstvo više nego bilo što. Svaka od djevojaka će dati svoj maksimum pa koliko to bilo i iskoristiti šansu koju dobije od selektora i kako bi pomogle ekipi. Prije svega smo fokusriane na Grčku, idemo korak po korak, pa potom naravno se okrećemo i mečevima u Baru 19. i 22. avgusta. Atmosfera u ekipi je odlična i nadam se najboljem”, kazala je Džaković.

Utakmica Grčka – Crna Gora igra se u srijedu 15. avgusta od 19 sati uz prenos na drugom programu RTCG.


Za Grčku putuju; Tamara Roganović i Marija Šušić (tahničari), Tatjana Bokan (kapitenka), Ksenija Ivanović, Jelena Cvijović i Danijela Džaković (primači servisa), Nikoleta Perović i Neda Vujadinović (korektori), Ana Otašević, Marija Milović, Andrea Laković i Mina Dragović (srednji blokeri), Anja Pejović i Anđelija Petrović (liberi).

U stručnom štabu su selektor Dragan Nešić, pomoćni trener; Nikola Masoničić, kondicioni trener Nenad Đurović, , statističar Simone Franćeski i fizioterapeut Bogdan - Pol Rus.

Pored Grčke i naše reprezentacije u grupi su još Ukrajina i Norveška, a prve dvije sleekcije iz grupe idu dalje.