Odbojka

Bašić: Težak rival al idemo u Moldaviju da dobijemo utakmicu

by Ilija Kovačević / foto Miki Bijedić | 12:08:2018 | 13:42:48


Odbojkaški savez Crne Gore danas je u hotelu Franca u Baru organizovao PRESS oba naša seniorska reprezentativna sastava koja se već nekoliko dana pripremaju u Baru. Povod, početak kvalifikacionih duela za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Poput djevojaka i momci su optimisti pred start kvalifikacija.


-“Ovdje smo u ztavršnom dijelu pripremam u Baru. Počeli smo prije gotovo mjesec dana u Pljevljima, poslije toga nedjelju8 dana smo bili u Bijelom Polju, da bi finiš odradili u Baru.  Zadovoljan sam iz dva razloga. Prvi jer nemamo povrijeđenih, dok je druga strana zadovoljstva jer igrači individualno napreduju kako fizički tako tehničko-taktički što se ogleda svakog dana na treningu. Izuzetno sam zadoljan zalaganjem igrača i mislim da idemo u dobrom pravcu. Čeka nas teška utakmica u Moldaviji, dosta komplikovana ekipa, težak meč za igrati, ali vjerujem u kvalitet kako individualni tako i kolektivni kvalitet naš ekipe. Idemo u Moldaviju da dobijemo utakmicu, mi smo ovdje da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, motivacija je prisutna i vjerujem da će ova ekipa uspjeti u tome”, kazao je selektor Veljko Bašić.


Kapiten Vojin Ćaćić vjeruje da je urađen dobar posao;
-“Današnji dan je poslednji što se priprema tiče, mislim da smo odradili dobar posao. Svi momci su bili maksimalno posvećeni krajnjem cilju. Idemo maksimalno spremni u Moldaviju. Nijesmo do sada igrali sa njima, ali smo ih gledali i analizirali putem video tehnike. Ne znam koliko će nam odgovarati naredni protivnik i iz tog razloga nemogu da kažem da smo favoriti, jer nijesmo odigrali puno pripremenih utakmica. Iskreno se nadam da ćemo dati sve od sebe, otići po tri boda koja bi nam značila možda i prolaz na Evropsko prvenstvo, jer iz grupe samo provplasirana ekipa ide direktno, dok će drugoplasirani na tabeli iz svih grupa imati dodatne uslove”, kazao je primač servisa naše selekcije, kapiten Vojin Ćaćić.


Libero Nikola Lakčević je pozvao navijače da budu uz momke, naročito u utakmicama u Baru;
-“ Uglavnom je sve rečeno i sve se zna. Odradili smo fizički dio u Pljevljima i Bijelom Polju jako dobro. I dalje se uklapamo u sistem koji nam je nametnuo selektor i ide nam jako dobro. Spremni smo za sve izazove, prvi već u Moldaviji. Ta prva utakmica bi možda mogla da bude i odlučujuća  i naravno idemo na pobjedu. Potom u Baru dvije utakmice sa jako dobrom Slovačkom, zatim i sa   Islandom. Dvije pobjede u Baru pred našom publikomuz dobar rezultat iz Moldavije  bilo bi dovoljno da budemo na korak od cilja. Optimisti smo i idemo na pobjedu u svakom meču. Podrška navijača će biti od ključnog značaja, spremni smo u svakom pogledu i nadam se da će “Topolica” biti puna 19. i 22 avgusta, a mi garantujemo da ćemo dati sve od sebe kako bi navijači ta dva dana uživali i radovali se uspjesima našeg tima”, kazao je Lakčević.

Utakmica Moldavija – Crna Gora igra se u srijedu 15. avgusta od 18 sati po našem vremenu uz prenos na drugom programu RTCG.


Za Moldaviju putuju; Simo Dabović i Rajko Strugar (tehničari), Vojin Ćaćić (kapiten), Marko Bojić, Božidar Ćuk i Marko Vukašinović (primači servisa), Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Bojan Strugar (korektori), Luka Šuljagić, Ivan Ječmenica, Luka Babić i Blažo Milić (srednji blokeri), te Nikola Lakčević (libero).

U stručnom štabu su; selektor Veljko Bašić, pomoćni treneri; Srđan Popović i Darkjo Prebiračević, statističar Nemanja Zenović i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Pored Moldavije i Crne Gore u našoj grupi su Slovačka i Island.