Odbojka

Odbojkašice poražene od Ukrajine u “Topolici”

by Ilija Kovačević / foto Dragan Marović & Miki Bijedić / video OSCG | 19:08:2018 | 17:03:26


Crna Gora – Ukrajina: 0:3 (18:25, 14:25, 17:25)

Bar; SD “Topolica”, gledalaca oko 600
Sudije; Konstantin Jovčev (Bugarska) i Kuc Tijen (Belgija)

Crna Gora: Bokan. Otašević, Perović, Cvijović, Petrović, Milović, Laković, Roganović, Džaković, Ivanović, Vujadinović, Šušić, Pejović, Dragović.

Ukrajina: Dudnyk, Karpets, Trushkina, Denysova, Niemtseva, Dorsman, Kraiduba, Gerasymova, Kyrychenko, Karasova, Novgorodchenko, Kodola, Peretiatko, Skrypak.

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je ovog popodneva u drugom kolu “C” grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019 od reprezentacije Ukrajine rezultatom 0:3 (18:25, 14:25, 17:25).


Gošće su sjajno otvorile utakmicu i potvrdile očekivani kvalitet najbolje ekipe u grupi. Naše su u par navrata uspjele da priđu na minus tri poena, ali više od toga u ovom periodu igre nijesu mogle.

U drugom setu domaće su mnogo bolje krenule, imale minimalno vodjstvo 4:3, 5:4, ali je i to bilo kratkog daha. Gošće su 5:0 serijom preokrenule na 5:10 i iz minuta  u minut povećavale razliku za konačnih 14:25.

Treći period, sličan drugom. Uvodni minuti su pripali Tanji Boikan i drugaricama, ali su Ukrajinke kako je odmicao meč pravile razliku za konačnih 17:25.


-“Moj komentar nije ništa drugačiji nego ranije što sam pričao pred kvalifikacije. Vjerujem u ovu ekipu, ali u ove dvije utakmice nijesmo pokazali naš kvalitet, što zbog nekih naših tehničkih problema, što zbog kvaliteta protivnika. U ovom trenutku se nalazimo na tom niovu, ali se nadam da ćemo u naredne četiri utakmice uspjetzi da odigramo mnogo bolje, da dobijemo i na taj način dođemo do cilja. Imamo narednog protivnika koji je realno nivo koji treba da dobijemo, selekciju Norveške najprije u Baru pa potom u gostima i na taj način sačekamo januar mjesec za neke eventualne kombinacije. Ukrajina je najkvalitetnija u našoj grupi što je i večeras pokazala, imaju jako ozbiljne igrače. Međutim, mi na žalost nijesmo uspjeli da napravimo odnosno nemožemo da napravimo našu igru. Sve ono što izlazi na treningu na žalost ne izlazi na utakmici. To je dio sporta dio moje odgovornosti, dio ekipe koju ja treniram i naravno neću nikad pobjeći ispred odgvornosti koja je ispred mene i ispred ovih djevojaka”, kazao je za Sport BAR selektor Dragan Nešić.


Naredni rival našim odbojkašicama je selekcija Norveške u srijedu 22. avgusta od 20 sati i 15 minuta, takođe u barskoj “Topolici”.


Naše odbojkašice će Norveškoj gostovati 25. ovog mjeseca, a posljednja dva meča biće odigrana u januaru. 

Plasman na šampionat obezbijediće po dvije prvoplasirane u svojim kvalifikacionim grupama. 

Na Evropskom prvenstvu 2019 u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica prvi put igraće 24 selekcije.