Odbojka

Crnogorski odbojkaši od večeras prvi u grupi C

by Ilija Kovačević / foto Miki Bijedić | 22:08:2018 | 17:09:11


Crna Gora – Island 3:0 (25:15, 25:20, 25:15)

Bar; SD “Topolica”, gledalaca: 300.
Sudije: Dimitros Onopas (Grčka) i Slaviša Kuzmanović (BiH).

Crna Gora: Minić, Babić, R. Strugar, Ćaćić, Radonić, Lakčević, M. Bojić, Ćuk, Sl. Bojić, B. Strugar, Milić, Šuljagić, Vukašinović, Ječmenica.

Island: Halldorsson, Benediktsson, Matthiasson, K. Valdimarsson, H. Valdimarsson, Orisson, Gislason, Davisson, Matthiasson, Karlsson, Bjornsson.

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Baru reprezentaciju Islanda, u trećem kolu grupe “C” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019  rezultatom 3:0 (25:15, 25:20, 25:15) . Kompletan posao naši odbojkaši su završili sa 67 minuta efketivne igre.

Kao što se i očekivalo naši odbojkaši su bez ikakvih problema slavili i u drugom meču u “Topolici”.


Puleni Veljka Bašića su od starta maksimalno ozbiljno shvatili rivala a kako je vrijeme odmicalo tokom prvog seta, selektor je miješao karte pa su dobar dio utakmice na “tarafleksu” u Baru proveli Minić, Ćuk (12 poena), Ječmenica, R. Strugar, Vukašinović (14 poena) i Milić. Kasnije su i ostali zaigrali, dok su veći dio meča odmarali Ćaćić, Babić, Bojić i Lakčević, dok Ćulafić i nije bio u rosteru već je takođe imao poštedu.

"Barski dupli program" naši odbojkaši su odradili maksimalno uspješno i poslije večerašnje utakmice se zasluženo nalaze na prvom mjestu u grupi.


Selektor Veljko Bašić sa razlogom je bio veoma zadovoljan kako igrom i rezultatom, tako i atmosferom koju je publika u Baru naročito protiv Slovačke napravila u “Topolici” …

-“Prvo bih se zahvalio Baru i publici. Zadnje dvije utakmice smo jako dobro odradili u ovoj dvorani, naročito protiv Slovačke koja je i ključna u nastavku kvalifikacija. Zadovoljan sam večerašnjom pobjedom, dao sam priliku svim igračima i oni su to znali iskoristit. Bila je to lijepa utakmica za gledanje sa dosta spektakularnih poteza i poena. Ono što je najbitnije je to da posao koji smo odradili pokazuje rezultate. Nalazimo se u povoljnoj situaciji, mislim da smo od večeras prvi u grupi što nam daje perspektivu svakako pozitivnu, da nastavimo na isti način sa radom a drugu krajnji cilj da uspješno završimo kvalifikacije. Još tri utakmice su ostale do kraja ovog ciklusa, prva za četiri dana u Rejkjaviku, a potom još dvije u januaru. Ja se nadam da ćemo ponovo doći u Bar, jer s jedne strane nam Bar donosi sreću, a sa druge strane nam je pravo zadovoljstvo igrati u ovoj prekrasnoj dvorani i pred prekrasnom publikom”kazao je selektor Veljko Bašić.


Crnogorski odbojkaši sa istim rivalom novi duel odigraće u nedjelju 26. avgusta od 18 sati na Islandu. 

Tabela poslije trećeg kola
     
Crna Gora   3        2        1        7 bodova
Slovačka      3        2        1        6
Moldavija     3        2        1        5
Island           3       0        3        0

Posljednja dva kola, protiv Slovačke u gostima i Moldavije pred svojim navijačima, na programu su početkom januara. 

Plasman na šampionat izboriće prvoplasirane, kao i pet od sedam drugoplasiranih reprezentacija.