Odbojka

Odbojkašice kreću 13. oktobra, odbojkaši sedam dana kasnije

By Vijesti | 22:09:2018 | 10:34:13


Prva liga za odbojkašice počeće 13. oktobra, dok će muškarci startovati sedam dana kasnije, odlučeno je na sastanku predstavnika muških i ženskih odbojkaških klubova iz Crne Gore.
 
Dogovoreno je da Druga liga za odbojkašice počne 27. oktobra.
 
Na sastancima je raspravljano o kalendaru takmičenja za narednu sezonu, kao i o izmjenama sistema i propozicija takmičenja.
 
Za razliku od svih 12 prethodnih sezona, kada se igrao fajn-for, u predstojećoj sezoni će završnica Kupa biti drugačije organizovana - biće organizovane finalne utakmice u obje konkurencije istog dana i u istom gradu, a domaćin će biti određen konkursom, saopšteno je iz OSCG.
 
Odlučeno je da pionirske lige, u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa, startuju 21.oktobra, dok će sedam dana kasnije početi nova sezona Jugopetrol EKO mini odbojke.
 
Saopšteno je da će na predlog budvanskog Mediterana biti pokrenuta i kadetska liga u muškoj konkurenciji, a da će tačan sistem takmičenja biti poznat nakon broja prijavljenih ekipa.
 
Sastanku su prisustvovali predstavnici ženskih klubova - Jedinstvo Bemax (Mladen Miladinović), Morača (Marko Radusinović), Budućnost Bemax (Avdulah Radončić), Nikšić (Zoran Bojić), Gorštak (Ivica Šćekić), Albatros (Branka Obradović), Mladost (Vuk Krgović), Mediteran (Predrag Ćorluka i Marko Bagarić), te muških Budućnost Capital Plaza (Zoran Vukčević), Mediteran (Predrag Ćorluka i Marko Bagarić), Jedinstvo Bemax (Slobodan Šebek i Mladen Miladinović), Top volley (Srđan Popović) i Budva (Nemanja Zenović).
 
Sastanku su u ime OSCG prisustvovali generalni sekretar Ivan Bošković i komesar takmičenja Miloš Jovanović.