Odbojka

Na otvaranju nove sezone Luka Bar i Galeb igraju u gostima

izvor; I.K. & OSCG / foto OSCG | 05:10:2018 | 14:52:29


Bar Volley odustao od takmičenja

Danas je u KIC Budo Tomović održana Redovna sjednica Skupštine OSCG.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković je u izvještaju o radu pohvalio kadetsku reprezentaciju koja je osvojila prvo zlato u ženskoj konkurenciji na Balkanijadi, kao i učinak muške seniorske reprezentacije u kvalifikacijama za EP, nalazi se na vodećoj poziciji u grupi. Predsjednik Pajković je u ekspozeu istakao stipendije ministarstva sporta za najperspektivnije sportiste; trenerski seminar FIVB level II; Jugopetrol mini odbojku; Pionirsku ligu koja je prvi put organizovana prošle sezone; potpisivanje sporazuma sa Odbojkaškim savezima Hrvatske i BiH za besplatan rad sa preko 800 djece po državi, čija se realizacija čeka u septembru 2019.

Predsjednik Pajković je obrazložio finansijski izvještaj za period do 31.avgusta 2018.godine i istakao da su najveći rashodi bili za međunarodna takmičenja, s obzirom na to da su sve selekcije, od najmlađih do seniorskih, učestvovale na svim takmičenjima za ovu godinu.
 
Usvojena su i programska načela za 2019.godinu, a Pajković je istakao da je glavni cilj u narednom periodu da se reprezentativne selekcije pojave na svim takmičenjima, uključujući i Igre malih  zemalja koje će se održati u Crnoj Gori naredne godine.

Komesar takmičenja Miloš Jovanović obrazložio je predlog propozicija takmičenja za sezonu 2018/2019, koji je usvojen. Budućnost Bemax zbog finansijskih problema neće igrati Prvu ligu za žene, već će  sezone takmičiti u Drugoj ligi.

Bar Volley je odustao od učešća u Prvoj ligi za muškarce.

Predsjedništvo je odobrilo i zahtjev Jedinstvo Bemaxa da učestvuje u Prvoj ligi za odbojkašice.

U Prvoj ligi za žene nastupiće osam ekipa (Luka Bar, Galeb, Rudar, Gimnazijalac, Nikšić, Herceg Novi, Jedinstvo Bemax, Morača), u Drugoj ligi devet (Ibar, Gorštak, Grebaje, Ivangrad 2011, Volley Star, Luka Bar 2, Albatros, Lovćen i Budućnost Bemax), dok u Prvoj ligi za muškarce biće pet timova (Budućnost Capital Plaza, Jedinstvo Bemax, Sutjeska, Volley Star i Budva).

Nakon završetka rada Skupštine, izvučeni su takmičarski brojevi ekipa, na osnovu čega će biti napravljen raspored utakmica po ligama.


Parovi prvog kola Prve ženske lige

Morača – Luka Bar
Jedinstvo – Galeb
Gimazijalac – Mediteran
Nikšić – Rudar

Parovi 2. kola:
Galeb – Rudar
Luka Bar – Nikšić

Mediteran – Morača
Jedinstvo – Gimnazijalac

Parovi 3. kola:
Gimnazijalac – Galeb
Morača – Jedinstvo
Nikšić – Mediteran
Rudar – Luka Bar

Parovi 4. kola:
Galeb – Luka Bar
Mediteran – Rudar
Jedinstvo – Nikšić
Gimnazijalac – Morača

Parovi 5. kola:
Morača – Galeb
Nikšić – Gimnazijalac
Rudar – Jedinstvo
Luka Bar – Mediteran

Parovi 6. kola:
Galeb – Mediteran
Jedinstvo – Luka Bar

Gimnazijalac – Rudar
Morača – Nikšić

Parovi 7. kola:
Nikšić – Galeb
Rudar – Morača
Luka Bar – Gimnazijalac
Mediteran – Jedinstvo

Skupštinom je predsjedavao, shodno Statutu OSCG, predsjednik Cvetko Pajković.

Skupštini je prisustvovao i učestvovao u radu i komesar takmičenja Miloš Jovanović.

Verifikaciona komisija bila je u sastavu Marko Bagarić i Ivica Šćekić, a ovjerivač zapisnika je Avdulah Radončić.

Prisustvovalo je 16 opunomoćenih delegata, od ukupno 25. Prisutni su bili: Vladimir Milačić (Luka Bar), Predrag Đonović (Morača), Milan Franović (Gimnazijalac), Zoran Vukčević (Budućnost Capital Plaza), Branka Obradović (Albatros), Marko Bagarić (Mediteran), Milovan Vešović (Ivangrad 2011),  Srđan Popović (Top Volley),  Slobodan Šebek (Jedinstvo Bemax), Ivica Šćekić (Gorštak), Zoran Bojić (Nikšić), Rajka Džogaz (Rudar), Marija Đedović (Libero), Avdulah Radončić (ŽOK Budućnost Bemax), Vladimir Đokić (Volley Star) i Dragana Vučinić (UOSCG).

Na Skupštini je usvojen zapisnik sa prethodne sjednice održane 2017.godine.

Usvojen je i izvještaj o radu OSCG zajedno sa finansijskim izvještajem za period do 31.avgusta 2018.godine.