Odbojka

Nikola Masoničić novi selektor odbojkašica

by Ilija Kovačević | 23:10:2018 | 06:47:30


Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore, imenovalo je Nikolu Masoničića na upražnjeno mjesto selektora ženske seniorske reprezentacije Crne Gore, za preostale utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nikola Masoničić, trener Galeba, je prije usvajanja ostavke Dragana Nešića bio pomoćni trener u stručnom štabu seniorske selekcije, ali i trener mlađih reprezentacija. Najveće uspjehe ostvario je osvajanjem zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu za kadetkinje 2018.godine, a takođe je osvojio i dva Kupa Crne Gore sa ekipom Galeba (2016, 2018).

Predsjedništvo je takođe donijelo Odluku o dodjeli povelje za razvoj odbojkaškog sporta u Crnoj Gori, po kojoj će se povelje dodijeliti svim živim predsjednicima OSCG koji su tu funkciju obavljali od dana osnivanja Saveza. Povelja bi se dodijelila i predsjednicima koji su tu funkciju obavljali i kao predsjednici (potpredsjednici) Odbojkaškog saveza Jugoslavije (Odbojkaškog saveza Srbije i Crne Gore), a posebno kao predsjednici Odbojkaškog saveza Crne Gore. Ove povelje će se uručiti na svečanosti povodom proglašenja odbojkaša i odbojkašice za 2018.godinu, a u znak obilježavanja 60 godina od osnivanja Odbojkaškog saveza Crne Gore.