Odbojka

Galebove pobjede posvećene Jovani

by I.K. & OK Galeb / foto privatna arhiva | 11:12:2018 | 16:15:04


OK Galeb je prošle subote sa prvim timom nastupio u Herceg Novom u meču četvrtfinala Kupa Crne Gore protiv OK Albatros. Baranke su upisale laganu pobjedu ali i pored plasmana u polufinale ovog takmičenja bile su neizmjerno tužne. Istovremeno, pionirke su nastupile u Podgorici u trećem kolu lige gdje su savladale Moraču i Mediteran. Oba meča počela su minutom ćutanja.

Pobjede Galebovih selekcija su bile posvećene njihovoj bivšoj odbojkašici Jovani Kovačević koja je nesrećnim slučajem izgubila život 4. decembra.

Jovana je bila član Galeba sa najdužim stažom. Isticala se izuzetno vrijednim i upornim radom. Bila je svestrana tako da je često, po potrebi selekcije igrala i poziciju primača servisa, libera, a u zadnje vrijeme je radila i nastupala na poziciji tehničara.

U konkurenciji pionirki, zbog kvaliteta koji je posjedovala, bila je uvrštena na spisak reprezentacije Crne Gore.

Učestvovala je u osvajanju brojnih medalja u takmičenjima mlađih kategorija u zadnje četiri godine, a u takmičarskoj 2018./19. godini, bila je priključena prvom timu OK Galeb koji uspješno nastupa u Prvoj odbojkaškoj ligi.

Galeb je ostao bez vrijednog, odanog i dobrog člana i čovjeka. Ovom prilikom se Galeb, između ostalog, zahvaljuje sportskim kolektivima koji su na razne načine izjavili saučešće klubu i porodici Kovačević.
 
Foto; OSCG - OK Galeb protiv Lovćena u 1/8 finala Kupa na Cetinju 2. 12.2018. (Jovanin poslednji meč u dresu Galeba sa brojem 12)

Posebna zahvalnost OK Morača čiji su predstavnici svojim prisustvom u Baru izjavili saučešće, OK Lovćen koji je poslao telegram saučešća i OK Herceg Novi i Albatros čiji su predstavnici na vrlo emotivan način izrazili žaljenje povodom tragičnog događaja.

OK Galeb će ubuduće na svoj način izražavati poštovanje prema pokojnoj Jovani i njenoj porodici, o čemu će sportska javnost biti obavještavana.

-“Jovana, počivaj u miru i za sve što si dala za OK Galeb i odbojku, veliko ti hvala!!!” – poruka je članova ovog uzornog sportskog kolektiva.