Odbojka

Tatjana Bokan – najljepša crnogorska sportistkinja

izvor & foto ; CDM | 28:01:2019 | 23:43:15


Bokan: Ne snalazim se baš najbolje sa komplimentima

Rođena Baranka, odbojkašica Tatjana Tanja Bokan pažnju je privukla svojim sportskim rezultatima koji su za pohvalu, ali i atraktivnim izgledom. Nakon što su o njoj pisali svi regionalni mediji, komentarišući njenu ljepotu i zavodljiv izgled čak i na terenu, skromna Tanja kaže da joj to sve imponuje, ali i pomalo plaši.

U razgovoru za CdM priča o svojoj popularnosti, koja je tajna njenog izgleda, šta radi u slobodno vrijeme i nedostaje li joj Crna Gora.
“Iskreno, bila sam iznenađena tekstovima i malo uplašena jer sam se bojala da to neko ne iskoristi i zloupotrijebi, ali hvala Bogu bili su uglavnom pozitivni komentari. Lagala bih kada bih rekla da mi ne imponuje, ali generalno se ne snalazim baš najbolje sa komplimentima. Tačnije, bude mi neprijatno kada sam u toj situaciji. Ovim putem bih se zahvalila novinarima na toj tituli da sam jedna od najljepših sportistkinja na našim prostorima”, kaže ona.

Lijepa Baranka odnedavno igra za mađarski tim Bekeščabi, a sve je bila slučajnost.
“To je bilo neplanirano jer sam u avgustu dogovorila saradnju sa ekipom iz Indonezije i došlo je do nekih problema mogu slobodno reći do neke vrste prevare koju ni sama ne umijem objasniti. Relativno kratko sam u Mađarskoj, a o klubu, saigračicama i upravi kluba imam samo riječi hvale”, dodaje ona.


Odbojku je igrala u Italiji, Francuskoj, Japanu, Azerbejdžanu…
“Italija, konkretno sjever Italije i prelijepa francuska azurna obala su definitivno mjesta gdje bih mogla da živim. Japan je jedno posebno iskustvo. To je definitivno drugi i drugačiji svijet, jednostavno “druga planeta”, zemlja o kojoj bi mogli napisati stranice. Drago mi je što sam bila u mogućnosti da upoznam njihovu kulturu, kuhinju i da slobodno mogu reći upoznam najvrjedniju naciju na planeti. Na kraju ću navesti meni najbitniji Mulhouse u Francuskoj. To je moja “druga kuća”, ekipa u kojoj sam bila kao član porodice i ljudi sa kojima sam tamo sarađivala će uvjiek imati specijalno mjesto u mom srcu”, prisjeća se Tanja.

Odrastala je skromno, a svjesna da njena porodica nije bila u mogućnosti da finansira profesionalno bavljenje sportom rješenje je bilo da počne nešto da trenira.
“Počela sa atletikom, a išla sam i na folklor. Odbojkom sam počela da se bavim relativno kasno i sasvim slučajno. Moja sestra od tetke je počela da trenira u jednom privatnom klubu i tada sam zamolila roditelje da i meni dozvole da idem sa njom jer smo cijelo djetinjstvo provele skupa. Taj klub se poslije par mjeseci ugasio, a ja sam dobila mogućnost da se priključim kadetsko-juniorskoj ekipi Luke Bar i upravo tada se rodila moja ljubav i strast prema odbojci”, otkriva Tanja.

Svoj rodni grad Bar mnogo voli, a porodica joj mnogo nedostaje.
“Kako sam starija sve teže podnosim daljinu pa sam posljednje dvije godine potpisivala ugovore i dogovarala saradnju u skladu sa tim i uspjevala da malo duže budem kod kuće. Koliko često uspijevam da skoknem do Crne Gore zavisi isključivo od obaveza kluba ali uvijek kada mi se ukaže prilika i dobijem bar dva slobodna dana iskoristim ih za to”, kaže Tanja.


Jedan običan dan Tanje Bokan je identičan kao kod svakog drugog sportiste.
“Ustajem oko 7 sati ujutru, spremim sebi doručak koji je obavezan (bez toga ne izlazim iz stana), zatim jutarnji trening – ručak – nabavka – obavezan odmor, tačnije dremka – popodnevni trening – terapija ili masaža ukoliko su mi potrebni – večera, i na kraju dana dok ne zaspim razgovor sa familijom, prijateljima, društvene mreže. ..Morate priznati da mi baš i ne zavidite na ovome”, odgovara kroz smijeh lijepa odbojkašica.

U slobodno vrijeme voli da šeta, obilazi gradove i ono bez čega nijedna djevojka ne može-a to je šoping.
“Slobodno mogu reći da sam šopingholičarka tako da slobodne dane tako provodim. Od muzike volim da slušam najčešće domaći pop i folk, a uželim se “ćirilice” kada sam u inostranstvu”, otkriva ona.

A za atraktivan izgled nema tajne. Sve je, kako kaže, u izbalansiranoj ishrani i treningu.
“To je nešto što bih svima savjetovala zbog zdravlja prije svega, a onda i zbog izgleda koji je nažalost u vremenu koji živimo postao najbitniji”, navodi ona.

Nijesmo odoljeli a da je ne pitamo kako se “nosi” sa brojnim udvaračima.
“Ima naravno onih hrabrih, a čujem ima i onih koji se plaše. Ove druge još nisam upoznala vjerovatno zato što još nisu skupili hrabrosti. Moram se malo i našaliti, nemojte mi uzeti za zlo”, kroz smijeh poručuje Tanja.