Odbojka

Baranka Nikoleta Perović blista u Mađarskoj

izvor ; Pobjeda Arena | 06:02:2019 | 16:28:06


Bekeščaba redom gazi, a Nikoleta Perović najzaslužnija je što je mađarska ekipa u trijumfalnom nizu.

Odbojakšice mađarske Bekeščabe izborile su plasman u četvrfinale CEV Kupa, kao i finale mađarskog Kupa, a timu kojem su tri Crnogorke (Nikoleta Perović, Ksenija Ivanović i Tanja Bokan) redom gazi…

- Bilo je jako važno da u CEV Kupu napravimo iskorak. Bilo je jako teško u dva meča protiv Himika, kojeg smo eliminisali u dramatičnoj završnici i pobjedom u zlatnom setu. Opravdale smo očekivanja protiv švajcarskog Fefingena i upravo u ta dva meča dokazale uspon forme - kaže za Arenu Nikoleta Perović.


Bekeščaba je u dva meča osigurala plasman u četvrtfinale drugog po kvalitetu evropskog takmičenja, a upravo Perović bila je junak posljednje utakmice - 26 poena, od čega čak 24 iz napada.

- Imamo velike ambicije. Želimo da u Mađarskoj potvrdimo kvalitet, ali i u CEV Kupu da nastavimo sa dobrim igrama. Ušle smo u zaista dobru seriju. Veliki rad daje rezultate, tako da smo na sve većem nivou - dodala je Perović.

Baranka je trenutno prvi pointer CEV Kupa sa 94 poena, a interesantno je da je na drugom mjestu sa 77 Dora Grozer, čija je ekipa Fefingen eliminisana.

- Za rezultate Bekeščabe zaslužne smo sve, kao i stručni štab. Ne želim da sebe ističem u prvi plan, ali dragomi je da sam u sve boljoj formi - skromna je Nikoleta Perović.


Bekeščaba u kojoj je crnogorski trio 12. februara igraće četvrtfinale protiv francuskog San Rafaela. Dobar niz potvrđen je i protiv Vašaša u polufinalu Kupa, u kojem je takođe Perović sa 16 poena bila naje ikasnija.

- Izuzetno važna pobjeda i prolaz u Kupu. Vašaš je trenutno prvi u šampionatu i bilo je važno da u Kupu slavimo i stignemo do inala - naglasila je Perović.