Odbojka

Sada i zvanično: Nikoleta je gospodarica CEV Kupa

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 27:03:2019 | 21:07:10


Revanš utakmicom finala CEV Kupa za odbojkašice između italijanske ekipe Busto Aričio i rumunskog Alba Bljaj koji je završen pobjedom naših prekomorskih komšinica 3:1 (prvu utakmicu u Rumuniji takođe dobile sa 3:0) spuštena je zavjesa na ovogodišnje izdanje CEV Kupa. Ovo je Bustu treći trofej u CEV kupu, u kom su slavile još 2010. i 2012.

Upravo je u polufinalu ovog takmičenja mađarska Bekeščaba za koju igraju dvije naše sugrađanke Nikoleta Perović i Tanja Bokan, elimnisana od ekipe iz Varezea..

Baranka Nikoleta Perović je skoro od prve runde ovog takmičenja povela kolo za najboljeg ponetera i napadača CEV Kupa i na kraju se ubjedljivo okitila titulom najboljeg poentera u stravičnoj konkurenciji sa 167 poena, odnosno skoro šest poena po setu.
Iako njena ekipa nije igrala finale, niko nije mogao da je sustigne što je samo pokazatelj njene superiornosti i dominacije.

Učesnice velikog finala, Brit Herbots (133 poena) iz italijanskeI Kristina Cazacu iz iz rumunske ekipe    sa 101 poenom su na kraju ostale daleko iza naše internacionalke.


-“Jako sam srećna zbog uspjeha u CEV Cup-u, prvo jer je moja ekipa došla do polufinala iako su mnogi favorizovali Saint Raphael. Prvi poenter i najbolji napadač CEV Kupa je ogroman uspjeh za mene, nisam se nadala toj tituli niti joj davala preveliki značaj jer iz utakmice u utakmicu sve je promjenljivo. Svakako, nisam igrala za individualni skor već za ekipu, ali je došla i nagrada, kazala je ekskluzivno za naš Portal Nikoleta Perović.

Na pitanje što joj ova nagrada znači na ličnom planu, Nikoleta je poručila;

-“Svakako za moju dalju karijeru mnogo mi znači prva pozicija na listi najboljih napadača, što je dokaz napornog i kvalitetnog rada u Bekeščabi. Naravno, nikad ne bih uspjela da dođem do vrha ove liste, odnonso tabele, i da ostanem tamo da nisam imala veliku pomoć saigračica koje su ginule zajedno sa mnom od prvog do poslednjeg meča, kazala je Perović.

Pored ove dvije kategorije, Nikoleta Perović se našla u vrhu i na ostalim listama ovogodišnjeg CEV Kupa, što potvrđuje sjajan potencijal naše odbojkašice.