Odbojka

Baranin Stefan Radević pruža odlične partije u Novom Sadu

by Ilija Kovačević / foto privatna arhiva | 10:04:2019 | 07:31:15


Naš talentovani sugrađanin Stefan Radević već dvije godine sa uspjehom brani boje Dunav volley-a iz Novog Sada, filijale odbojkaškog giganta u okruženju, ekipe Vojvodine.

Nekoliko dana Stefan boravi u svom rodnom gradu, gdje privodi kraju obaveze vezane za maturu, odnosno srednju školu. Iako se veoma mlad obreo u novoj sredini, Radević kaže da uživa u Novom Sadu, gdje publika prosto živi za ovaj sport.
Njegov klub je nedavno u konkurenciji deset ekipa okončao takmičenje u Drugoj ligi “Sjever” na prvom mjestu, što znači automatski izborio “baraž” za popunu Prve “B” muške odbokaške lige, koji će se kako nam je rekao od 19. do 21. aprila najvjerovatnije održati u Vrnjačkoj Banji. Pored njih nastupiće Gračac iz Vrnjačke Banje, Topličanin iz Prokuplja i Karađorđe iz Topole.

-U veoma jakoj konkurenciji osvojili smo u dramatičnom finišu prvo mjesto u grupi “Sjever” sa 16 pobjeda i dva poraza. To nam je automatski dalo mogućnost da se kroz doigravanje, odnosno “baraž” domognemo većeg ranga. Bukvalno četiri ekipe su do samog kraja se borile za titulu prvaka Druge lige “sjever” ali smo mi imali da kažem sreće i kvaliteta da na kraju prvi prođemo kroz cilj. U Srbiji se skoro na svim nivoima igra veoma kvalitetna odbojka, što je i meni na taj način data mogućnost da ove dvije godine koliko sam tamo veoma napredujem. Igrao sam sve mečeve, iako najmlađi u ekipi, bio prvi primač ekipe i više sam nego zadovoljan svojim igrama. Osjećaj je nevjerovatan, s obzirom da je za mene ovo prva titula sa nekim seniorskim timom, kaže Radević u jednom dahu i dodaje;

- Drago mi je i zbog kluba koji je nakon par godina uspio da se domogne titule i što sam ja bio jedan od šrafova u sistemu koji je doprinio tome.


Stefan bez euforije, iako veoma mlad trezveno gleda na “baraž” !

-Očekuju nas tri veoma teška i neizvjesna dana u Vrnjačkoj Banji, ali realno nijesmo daleko od B lige. Momci su svjesni izazova, i siguran sam da će momci dati sve od sebe da se domognemo većeg ranga takmičenja, jer samo jedna ekipa ulazi u viši rang.
U dogovoru sam sa klubom da se u Baru pripremam ovih nekoliko dana jer mi je klub izašao u susret da zbog školskih obaveza na kratko dođem u Bar, ali to nadam se neće uticati na moj doprinos ta tri dana u Vrnjačkoj Banji, kaže Radević.

Boravak u Novom Sadu kaže da mu je mnogo koristio u napredovanju, što svakako može da raduje i slektora juniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, pošto ih na ljeto očekuju brojne obaveze.

-Jako se ozbiljno i kvalitetno se radilo u klubu i odigrao sam sve utakmice za klub. Mnogo sam napredovao, pogotovo ove sezone uz pomoć mog trenera Radovana Kijca od koga sam mnogo naučio. Pošto sam jedini stranac u Dunav volley-u svi u klubu su zaista bili uz mene. Svakako uz pomoćm saigrača je sve bilo mnogo lakše i naš zacrtani cilj je već ostvaren, ali kad smo do ovdje došli, red je da to krunišemo na pravi način. Imamo Balkansko prvenstvo tokom ljetau Albaniji, u kontaktu sam selektorom, prati moje igre i računa na moje uslugei zadovljan je mojim partijama. Naša generacija 1999. godište je jako kvalitetna, i ovo će biti poslednje okupljanje godište 1999/2000. godište u ovoj konkurenciji, i bilo bi šteta da ne naparavimo dobar rezultat, uzmemo medalju , s obzirom da smo jako kvalitetna generacija. Nadam se najboljem i sa reprezentacijom, ističe Radević.

Igre Stefana Radevića nijesu prošle neopažene. Na pomolu je i mijenjanje sredine …

-Jeste, već imam par ponuda za sledeću sezonu, čak i od ekipa u Prvoj A ligi. Devedeset posto ću promijeniti sredinu, ali prvenstvo sam sad okupiran “baražom” da to uspješno završimo, pa potom slijede razgovori. Želim i ja da keroz novu sredinu probam nešto više, da igru podignem na još viši stepenik.

Stefan ističe i veliku podršku porodice koja je uvijek bila tu uz njega i sada kada je osvajao titulu Druge lige “Sjever”. Kompletna porodica je bila na tribinama što mi mnogo znači u napredovanju, tako da sam im zaista zahvalan završio je priču za Sport BAR, naš talentovani odobjkaški reprezentacivac Stefan Radević.