Odbojka

Galeb pobjednik Kupa Crne Gore 2016 !

by Ilija Kovačević, OSCG / foto OSCG | 02:04:2016 | 18:39:47


Galeb – Morača 3:0 (25:22, 25:16, 25:15)

Pljevlja, SC “Ada”, gledalaca: 600 Sudije: Sonja Simonovska (Bar) i Milorad Delić (Podgorica).
 
Galeb : L. Vujošević, Ćaćić, Čavić, Mašanović (libero), Milivojević, Sekulović, I. Vujošević, I. Đukić, Vujović, Bulatović, Mumović i Kovačević.
 
Morača : Dragović, Krivokapić (libero 2), Budrak, Petričević, Joketić, Čogurić, Pejović, Gigović, Osmajić, Pavićević, Đelević (libero 1) i Vukićević.
 
Ekipa Galeba savladala je podgoričku Moraču rezultatom 3:0 u setovima i osvojila Kup Crne Gore za 2016. godinu u konkurenciji seniorki. Galeb je bio najbolji i 2010. godine.

Podgorički tim drugi put igrao je finale nacionalnog Kupa, ali je kao i 2013. godine ostao bez trofeja. 


-Od početka smo vjerovali da možemo napraviti dobar rezultat, jer smo u finale ušli rasterećeni i vjerovali da možemo do drugog pehara osvajača Kupa poslije onakve igre u polufinalu. Presrećan sam, jer zaista smo napravili veliki rezultat, koga ćemo možda tek sjutra, kada se glave ohlade, biti svjesni. Čestitam domaćinu na odličnoj organizaciji, a posebno našim navijačima koji su iz Bara došli da nas podrže. Iskoristio bih priliku da čestitam svojim igračicama na fenomenalnom rezultatu, igri i zalaganju, ali isto tako i rivalu na prikazanom u finalu. Isplatio se naporan rad tokom cijele sezone i mislim da smo vrhunac forme dostigli u pravom trenutku. Imali smo i sreće u polufinalu, ali opšte je poznata stvar da sreća prati hrabre. Nastavljamo sa radom i spremamo se za polufinale Play – off-a, kazao je za naš portal iz Pljevalja šef stručnog štaba Galeba Nikola Masoničić.


Zlatne medalje osvajaču Kupa Crne Gore za 2016. godinu ekipi Galeba uručio je član predsjedništva OSCG Nikola Vujačić. Pehar namijenjen osvajaču Kupa Crne Gore za 2016. godinu uručio je predsjednik OSCG Cvetko Pajković.
 
Srebrne medalje finalisti Kupa Crne Gore za 2016. godinu, ekipi Morače uručio je član Predsjedništva OSCG i predsjednik Rudara Miodrag Marković.


Medalje službenim licima koji su dijelili pravdu na finalnoj utakmici uručio je generalni sekretar OSCG Ivan Bošković.
 
Zahvalnicu za odličnu organizaciju i doprinos razvoju odbojke u Pljevljima Miodragu Markoviću uručio je predsjednik OSCG Cvetko Pajković.