Odbojka

U Galeb stigla Evgenija, stigao i trofej Kupa

by Arena | 04:04:2016 | 20:08:53


Samo hrabri dozovu sreću
 
Evgenija Milivojević u drugom dijelu sezone iz Luke Bar stigla je u Galeb. Pojačala je redove gradskog rivala, a potez je, ispostavilo se nakon finalnog turnira i osvajanja Kupa, bio pravi. Zajedno sa Evgenijom, mlade igračice ove ekipe uspjele su sebe da prevaziđu i već u polufinalu, trijumfom nad braniocem trofeja, se približe uspjehu. U finalu bile su bolje od Morače.

Na koji način?

- Kao prvo, nijesmo očekivale sve ovo, ali smo zaslužile, zato jer smo bile uporne. Moj bivši klub bio je favorit, znale smodamoraju da pobijede, a mi smo bile rasterećene. Probale smo da ih napadnemo sa servisom i uspjele, mada mi se čini da su malo i potcjenjivački ušle u meč sa nama.Možda su bile malo i opuštene, misile su da će lako.
Odbojkašice Galeba nijesu gubile kompas čak ni onda kada je Luka Bar bila u prednosti.
-Vodile su, bile u ogromnoj prednosti, ali smo uspjele da se vratimo poslije prvog seta i u završnicama realizujemo sve ono što nijesmo uspjevale do tada.

Evgenija se nada pozivu selektora i vjeruje da će igrama kroz plej-of zaslužiti šansu.

- Očekujem poziv, spremam se i za reprezentaciju, koja je je poslije plej-ofa prioritet.

Nada se da će i u plej-ofu, ali samo ako još podignu nivo igre, uspjeti da stignu do još jednog iznenađenja.

-Luka Bar je favorit, a moja ekipa može do iznenađenja, ali trebaće bolja igra, samopouzdanje veće i hrabrost za sve to.


Adaptacija u novom klubu bila je brza.

- Bilo je teško u početku do se uklopim, jer se u Galebu malo drugačije igra. Djevojke su niže, u odnosu na djevojaka iz Luke Bar, pa je bilo potrebno da promijenim stil. Uspjele smo, zajedno, u pravo vrijeme da se poklopimo i sad je sve bolje. Dosta smo napredovale, podržavamo se i atmosfera je super.

Dosta muke zbog povreda imala je Milivojević. U Luci Bar, kako kaže, na njeno mjesto je angažovana druga igračica i svjesna kako će teško dobiti šansu, odlučila se za promjenu. Da li je to značilo da je njen odlazak u Galeb bio prinuđen.                 

-Trebalo mi je osvježenje,a nemogu reći da je potez bio iznuđen. Tražila sam mogućnost da se vratim, jer mi je nakon povrede trebalo da igram, a u Luci Bar teško da bih dobila šansu. Zato sam se odlučila za Galeb i nijesam pogriješila.

Povreda je prošlost, vjeruje da će koljeno izdržati napore koje joj predstoje.
- Dugo sam bila odsutna. Tri puta, iako su povrede bile različite, imala sam problema sa istim koljenom. Nakon svega, dobro se osjećam i nadam se da su loši dani iza mene.