Odbojka

"Galebice" raširile krila u godini jubileja

| 07:04:2016 | 19:05:36


Galeb je prekinuo trogodišnju dominaciju gradskog rivala, Luke Bar (šest uzastopnih trofeja, po tri titule i kupa), i domogao se drugog pehara u ovom takmičenju, prije svega zahvaljujući trijumfu u polufinalu protiv Luke Bar, nakon preokreta od 0:2 do 3:2.

"Mislim da smo zasluženo slavili, jer smo tog dana bili bolji. Cijeli meč smo vjerovali da možemo da napravimo iznenađenje iako smo doživljeli dva ubjedljiva poraza od njih ove sezone.U polufinalu smo odigrali jako dobro. Od početka meča smo nametnuli naš ritam igre. U prvom setu smo imali 24:21 ali nismo uspjeli da ga privedemo kraju. U drugom smo psihicki pali, ali smo nakon njega uspjeli da se smirimo i napravimo preokret", dodaje Masoničić, kome je ovo prvi pehar u seniorskoj konkurenciji, nakon što je kao trener osvajio po tri pehara u kadetskoj i juniorskoj, te jedan u pionirskoj konkurenciji.

Galeb je u finalu lako sa 3:0 porazio Moraču.

"Bilo je euforije nakon polufinala i pobjede nad jedinom profesionalnom ekipom u Crnoj Gori. Cilj nam je bio da spustimo loptu na zemlju, da stišamo euforiju. Sredinom prvog seta zaigrali kako znamo i nakon toga pitanje pobjednika nije dolazilo u pitanje. Viđena je velika borbenost kod djevojaka. Mislim da je to naša najveća pobjeda i što smo od početka vjerovali da možemo da trofeja".

Galeb će u polufinalu plej-ofa, počev od subote, pokušati da protiv Luke Bar reprizira Kup, iako Luka Bar ostaje veliki favorit na papiru, kažu u ovom klubu.

"Moramo dobro da se spremimo za te mečeve, da probamo još jednom da ih iznenadimo. Biće mnogo teže nego u Kupu, jer će nas sada ozbiljnije shvatiti i jer su one pod obavezom da opravdaju velika očekivanja i ulaganja", istakao je mladi trener Galeba, uz zahvalnost navijačima iz Bara koji su autobusom doputovali da bodre Galeb u finalu.

Predsjednik kluba Nikola Vujačić, te Rajko i Luka Tijanić su najzaslužniji za decenijsko uspješno bitisanje Galeba. Nikola Masoničić se posebno zahvalio igračicama koje su učestvovale u planu da se na desetogodišnjicu kluba osvoji trofej.


"Posebno se zahvaljujemo igračicama koje u ovoj godini završavaju srednju školu i nastupe za naš klub, ali smo srećni i zadovoljni jer će nastaviti studije u Americi i bavljenje odbojkom. To su Nikoleta Vujović, Iva Vujošević, Ivona Vojvodić, Aleksandra Ratknić, igračice naše trofejne generacije, reprezentativke koje su našem klubu donijele mnogo uspjeha, pehara i medalja, kako u Crnoj Gori, tako i na turnirima u okruženju. Divimo se njihovoj odlučnosti da, i pored brojnih opterećenja, na finalnom turniru Kupa ispolje sve svoje ljudske i sportske kvalitete. Posebno smo zahvalni Evgeniji Milivojević na vrlo korektnom, ljudskom, sportskom i profesionalnom odnosu prema našem klubu i mlađim igračicama. Na radost našeg kluba, crnogorske odbojke, Evgenija je radom, nastupima u Galebu definitivno ostavila povredu iza sebe i vrlo uspješno se vratila da radi ono što najbolje radi u Crnoj Gori", zaključio je Masoničić.

Plan kluba je da i u budućnosti nastave sa planskim i organizovanim radom sa mlađim kategorijama jer smatraju da je to garant uspjeha  kluba.

Iako u dogledno vrijeme ostaju bez igračica koje nastavljaju sa školovanjem i odbojkom u Americi, u kadetskoj i pionirskoj selekciji imaju spremne nasljednice koji će sigurno svojim radom i ponašanjem dostići ako ne i prestići ovu generaciju naših reprezentativki.

Uložiće kažu u budućnosti puno više u zaštitu svog igračkog kadra koji je nerijetko bio izložen pokušajima iz drugih sredina kako bi odvođenjem pojedinih igračica narušili naše jedinstvo i homogenost kluba.

Preduzeće sve, a očekuju podršku i od društva kako bi u narednom periodu razvoja svog kluba stigli i do nekog međunarodnog takmičenja (regionalna liga ili liga pod okriljem CEV-a), kažu o ovom klubu.

Smatraju da samo učešćem u međunarodnim takmičenjima crnogorska ženska odbojka može pored kvantiteta da dodje i do respektabilnog kvaliteta.

U godini obilježavanja desetogodišnjice kluba OK Galeb će organizovati turnire za sve selekcije našeg kluba uz učešće crnogoskih klubova i klubova iz okruženja.