Odbojka

Sastanak odbojkaških klubova povodom mlađih kategorija

by OSCG | 14:04:2016 | 09:33:08


U prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore održan je sastanak sa predstavnicima klubova koji su prijavili učešće u mlađim kategorijama.

U ime OSCG na sastanku je prisustvovao Komesar takmičenja Miloš Jovanović, a sastanku su prisustvovali i predstavnici sledećih klubova: Gimnazijalac, Galeb, Jedinstvo, Rudar, Budućnost Capital Plaza, Budućnost Bemax, Morača, Nice volley i Gorštak.
 
Kod dječaka u svim kategorijama, zbog malog broja prijavljenih ekipa, odigraće se samo finalni turniri. Termini i organizatori finalnih turnira biće određeni naknadno.
 
U konkurenciji pionirki, formirane su tri grupe – dvije grupe po 4 ekipe i jedna grupa 3 ekipe. Plasman na finalni turnir obezbijediće pobjednici grupa dok će dvije drugoplasirane ekipe iz grupa gdje su 4 ekipe razigravati za jedno upražnjeno mjesto na finalnom turniru. Finalni turnir u konkurenciji pionirki planiran je za 15. maj.
 
U konkurenciji kadetkinja formirane su 4 grupe – dvije grupe po 4 i dvije grupe po 3 ekipe. Nakon razigravanja po grupama najbolje dvije ekipe iz grupa formiraju nove dvije grupe po 4 ekipe od kojih dvije bolje plasirane ekipe ostvaruju pravo igranja na finalnom turniru. Finalni turnir u konkurenciji kadetkinja planiran je za 04. jun.
 
Kod juniorki formirane su 3 grupe – jedna grupa od 4 ekipe i dvije grupe po 3 ekipe. Pobjednici grupa izboriće pravo učešća na finalnom turniru, dok će drugoplasirane ekipe formirati novu grupu od 3 ekipe i pobjednik te grupe će izboriti pravo učešća na finalnom turniru. Finalni turnir u konkurenciji juniorki planiran je za 22. maj.
 
Organizatori prethodnih i finalnih turnira biće određeni naknadno.