Odbojka

Pobjeda Luke Bar u „Adi“, “sirene” na korak od nove titule

by pvportal.me / foto Miko Mitrović | 26:04:2016 | 20:35:38


AOK Rudar – Luka Bar 0:3 (22:25, 13:25, 23:25)
 
Pljevlja, Dvorana S.C. „Ada“. Gledalaca oko 500. Sudije: Slobodan Kovačević i Branko Batizić (oba iz Podgorice).
 
AOK Rudar : Marković, M. Vučetić, Lečić, Svrkota, Džaković, Dragaš, A. Petrović, T. Vučetić, D. Petrović, Đurović, Drobnjak, Đaković.
 
Luka Bar :  Bojović, Rosić, Duraković, Joksimović, Rovčanin, Bubanja, Hadžisalihović, Vuković, Kruta, Vujanović, Cenović.
 
Luka Bar je pobjedom u Pljevljima došla na korak do nove titule. Gošće su, na početku meča, nakon rezultata 4:4, vrlo brzo stekle šest poena viška, a potom i jedanaest 12:23. Tada na servis Anđelije Petrović Rudar pravi seriju, a Baranke dolaze do set lopte tek na 21:24 i na kraju do vođstva u setovima.


U drugom setu, serijom servisa Marija Bojović je već na samom početku napravila razliku koja je omogućila gošćama da lagano privedu set kraju.

Treći set bio je najneizvjesniji, i sa puno preokreta. Rudar je vodio sa 10:6, Luka Bar je preokrenula na 15:16, i na servis Vesne Joksimović povela sa 16:21. Međutim ponovo serijom dobrih servisa, ovoga puta Sonje Svrkote domaće su stigle do izjednačenja, ali ne i do seta jer je iskusnija i kvalitetnija ekipa Luke Bar bolje odigrala u završnici.


Naredna utakmica, koja u slučaju pobjede Luke Bar može biti i odlučujuća za novu titulu “sirena” igra se u petak 29. aprila u 18 sati u SD „Topolica“ u Baru.