Odbojka

51. “Majski turnir” Gradskih odbojkaških reprezentacija

by Ilija Kovačević | 28:04:2016 | 20:57:47

 
“Trofej Beograda 2016”
 
U petak ujutro ekipa OK “Bar Volley” putuje za Beograd na prvomajski turnir gradova koji će se 51. prvi put održati. To je jedan od najvećih odbojkaških turnira u Evropi za mlade igrače. Po riječima trenera Vlada Jovanovića, njegovi momci će u konkurenciji sa najkvalitetnijim gradski selekcijama iz ex-Jugoslavije sa zadovoljstvom i sportskim duhom predstavljati naš grad Bar i crnogorsku odbojku,

Pored trenera Vladana Jovanovića i njegovog asistenta Mirka Radevića, na beogradskom turniru će boje našeg grada braniti ; Stefan Radević, Luka Džarić, Stefan Pekić, Marko Kosović, Duje Bilčić, Strahinja Jovančević, Duško Sekulić, Đorđe Vujošević, Miloš Kosović, Jakov Bilčić, Bogdan Milošev, Dario Adžemović i Nikola Radević.
 
Tradicionalni turnir Gradskih omladinskih reprezentacija ugostiće 32 ekipe iz 6 zemalja, a na današnjoj konferenciji predstavnicima medija su se obratili Dragoljub Milošević, predsednik OSB, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, i Zorica Bjelić, sekretar OSB.
 
Na turniru će igrati po 16 ekipa u obje konkurencije iz Crne Gore, Srbije, Italije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na turniru kadetkinja (igračice rođene 1999. i mlađe) igraće : Ankona (Italija), Grosuplje, Ljubljana i Šentvid – Domžale (Slovenija), Zagreb (Hrvatska), Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Budva (Crna Gora), Aranđelovac, Valjevo, Lajkovac, Novi Sad, Smederevo, Sremska Mitrovica, Šabac, Beograd A i Beograd B.
 

U konkurenciji kadeta (igrači rođeni 1998. i mlađi) nastupiće : Bar i Podgorica (Crna Gora), Zagreb (Hrvatska), Kamnik, Ljubljana, Maribor i Novo Mesto (Slovenija), Valjevo, Veliko Gradište, Kraljevo, Ljig, Novi Sad, Obrenovac, Požarevac, Beograd A i Beograd B.
 
Utakmice će se igrati u dvoranama “Sport Eko”, USC “Voždovac” na Banjici i SC “Šumice”.
 
Finalne utakmice u obe konkurencije odigraće se u dvorani “Sport Eko” u ponedeljak, 2. maja.
 
OMLADINCI:


Grupa I:                                          Grupa II:
1.NOVI SAD (SRB)                        1.BEOGRAD (SRB)
2.PODGORICA(MNE)                   2.BAR (MNE)
3.KRALJEVO (SRB)                      3.NOVO MESTO (SLO)
4.POŽAREVAC (SRB)

Grupa III:                                       Grupa IV:
1.LJUBLJANA (SLO)                    1.OBRENOVAC (SRB)
2.BEOGRAD (SRB)                      2.ZAGREB (CRO)
3.VELIKO GRADIŠTE (SRB)        3.MARIBOR (SLO)
4.VALJEVO (SRB)