Odbojka

Crna Gora za vikend protiv Albanije (Bar, nedjelja u 17h,)

| 13:05:2016 | 19:45:44

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore odigraće u subotu i nedjelju u Baru dva prijateljska meča sa Albanijom, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

Navodi se da će subotnji meč biti zatvorenog tipa, a u nedjelju, u 17 sati, odigraće zvaničnu prijateljsku utakmicu u SD "Topolica".

Kontrolni mečevi su prvi u toku priprema za start u kvalifikacijama za EP i debitantski nastup u Evropskoj ligi.

Albanija će ove godine prvi put nastupiti u Evropskoj ligi.

“Sigurno je da će nam trening i utakmica sa selekcijom Albanije značiti pred odlazak na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, iako imamo problema sa povredama igračica, jer je Dragana Peruničić van stroja, a vjerovatno na Kseniju Ivanović, u ovom duelu, nećemo moći da računamo. Tanja Bokan nam se tek priključila, a takođe mogu da kažem da će svaka igračica dobiti šansu u duelima sa Albanijom” – kazao je selektor Vladimir Milačić.


Crnogorske odbojkašice u prvoj rundi kvalifikacija za EP, od 20. do 22. maja u Alitusu, igraće protiv Litvanije, Bosne i Hercegovine i Norveške. 

Nastavak takmičenja izboriće dvije prvoplasirane selekcije. 
Crnogorska selekcija ukoliko bude prva u grupi 2, u drugoj rundi kvalifikacija igraće u grupi B sa Belgijom, Francuskom i Španijom, dok drugo mjesto donosi prolaz u grupu E, u kojoj su Bugarska, Rumunija i Švajcarska.

U Evoligi nastupiće Francuska, Španija i Azerbejdžan. 

Prvi turnir je u Baru (od 3. do 5. juna), a drugi u Renu (od 10. do 12. juna).