Odbojka

Odbojkašice Crne Gore bolje od Albanije i u drugom meču

by Ilija Kovačević | 15:05:2016 | 18:12:34

Crna Gora – Albanija : 3:0 (25:20, 25:22, 25:20).
 
Bar ; SD “Topolica”, gledalaca oko 200.
Sudije ; Beljkaš i Tošić (oboje iz Bara)
 
Crna Gora : Bokan (cap.) 17, Otašević 4, Perović 11, Cvijović 3, Mašanović, Milivojević 1, Laković 4, Cenović, Hadžisalihović 3, Džaković 2, Ivanović, Rovčanin 1, Milović 3, Bojović, Roganović 3 i Sandić.
 
Albanija: Bici 9, Taka, Tući 7, Fagu, Karamuka 2, Caušaj, Čeka, Matoši 1, Bloku, Mezaj 7, Ariola (cap.) 11, Megorapaj, Sejfulaj, Kole, Braho 5.
 
U sklopu priprema za prvu rundu kvalifikacija za EP, odbojkašice Crne Gore su ovog vikenda odigrale dvije trening utakmice protiv Albanije.
 
U subotu veče naša selekcija je savladala Albaniju 3:1 (25:21, 25:27, 25:12, 25:15), dok su i večeras u drugom prijateljskom meču bile bolje od istog rivala sa maksimalnih 3:0 (25:20, 25:22, 25:20).


Crna Gora je i u drugom meču nastupila bez Ksenije Ivanović, koja ima bol u leđima dok su sve ostale igračice dobile priliku. Bukvalno na samom kraju drugog meča, naše odbojkašice su imale peh pošto se povrijedila kapiten Tatjana Bokan (koljeno lijeve noge). Nakon pregleda biće ustanovljeno koliko je povreda ozbiljna, ali se svi u našem taboru nadaju da će kapitenka biti spremna za predstojeće izazove.


Naša reprezentacija, u sklopu priprema za prvu rundu kvalifikacija za EP, koje će igrati u Litvaniji (20-22.maj), igra prijateljske utakmice sa Albanijom, koja će po prvi put nastupiti u Evropskoj ligi, baš kao i naša selekcija.
 
- Odigrali smo u dva dana dva meča sa Albanijom, izrotirali sve djevojke. Međutim, imamo dosta problema sa povredama, Ksenija Ivanović nije mogla ni sinoć a ni večeras da nam pomogne, a ona je jedan od glavnih šrafova na toj primačkoj dijagonali. Pehovima tu nije kraj, evo večeras se u finišu utakmice povrijedila i kapiten Tanja Bokan. Djevojke rade dobro i vidjećemo kako će to izgledati u Litvaniji. Dvanaest dana smo ovdje na okupu u Baru, dobro se radi. Djevojke daju sve od sebe, nadamo se da ćemo proći taj prvi krug kvalifikacija. Znamo da neće biti nimalo lako, Litvanke vjerovatno imaju velika očekivanja do čim su se prihvatile organizacije ovog prvog kruga, znamo da imaju dobru selekciju i  sa njima ćemo prvog dana otvoriti turnir. Prije toga igraju Norveška i BiH, pa ćemo na licu mjesta vidjeti rivale, mada prikupljuljamo i imamo dosta podataka o svim selekcijama. Norveška takođe ima dobar tim, dobrog trenera, imamo informacije i o selekciji BiH koja je takođe veoma opasna, tako da očekujem da ćemo uspjeti da ostvarimo cilj. Ipak, u ovom trenutku je najvažnije da nas zdravlje posluži, kazao je nakon drugog meča sa Albankama, selektor ženske odbojkaške rerezentacije Crne Gore Vladimir Milačić.