Odbojka

Na “Kids festivalu" u odbojci, Bar Volley prvi u grupi

by Ilija Kovačević | 29:05:2016 | 21:14:26


Fantastičan odbojkaški vikend priredili su najmlađi odbojkaši iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, BJR Makedonije, Grčke, Moldavije, Crne Gore, Turske i Srbije na Trgu Repulike u Beogradu na III “Dječijem festivalu BVA” (Kids Festival), a dodatno su ga ukrasili članovi kompletne muške seniorske reprezentacije Srbije, koji su podijelili zlatne medalje svim učesnicima.

Na dva terena na Trgu Republike odigrano je ukupno 36 utakmica, a pobjednik je odbojka, pod sloganom „Navijamo za odbojku“, uz podatak da su i najmlađe odbojkašice i odbojkaši, ali i brojni navijači i posmatrači dobili informaciju o „navijačkom kodeksu“.


Veliki uspjeh predstavljajući Crnu Goru na festivalu odbojke u Beogradu, ostvarili su proteklog vikenda dječaci OK Bar Volley. Puleni Vladana Jovanovića su na novom takmičenju u regionu osvojili prvo mjesto u grupi poslije dvije ubjedljive pobjede protiv Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Zadovoljstvu budućih odbojkaša nije bilo kraja poslije druženja sa reprezentativcima Srbije, velikim zvijezdama ovog sporta ; Aleksandrom Atansijevićem, Nikolom Rosićem i braćom Vanjom i Nikolom Grbić.                                             

Bilo je ovo jedno veliko i prelijepo odbojkaško iskustvo za sve nas. Pohvale i Odbojkaškom savezu Srbije na izvanrednoj organizaciji i gostoprimstvu za sve ekipe. Uspomene, druženja i nova poznanstva ostaju među ovim budućim mladim sportistima, buducim nadama odbojkaškog sporta, kazao je trener barske ekipe Vladan Jovanović.


Po završetku takmičenja, svi učesnici su prošetali do Kalemegdana, Knez Mihailovom ulicom, a zatim su, poslije fotografisanja, produžili do teniskih terena Partizana, gdje je bio organizovan ručak i zabava za sve učesnike III “Dječijeg festivala BVA”.

Ovo takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Balkanske odbojkaške asocijacije. Učestvovalo je 18 ekipa iz devet država Balkana, a svaka ekipa je bila sastavljena od po tri dječaka i tri djevojčice. 

"Festival je bio revijalnog karaktera i za cilj je imao popularizaciju odbojke u regionu, a osim odbojkaškog dijela, učesnici su se upoznali i sa znamenitostima Beograda".
 
Za ekipu OK Bar Volley nastupili su ; Tadija Klikovac, Filip Đonović, Miro Miljanić, Vasilije Novaković, Vukašin Cimbaljević i Božidar Petković.Za djevojčice iz Herceg Novog nastupile su ; Aleksandra Senić, Una Kovačević, Nađa Petrović, Nina Petrović, Nađa Popović i Milica Bovan. Ekipu je vodila trener Sanja Jovović.