Odbojka

U Baru od petka do nedjelje Evropska liga za odbojkašice

by Mina | 02:06:2016 | 22:06:02


Milačić: Obaveza pružiti maksimum

Ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Crne Gore obaveza je da na turniru Evrolige pruži maksimum i iskoristi priliku da se izmjeri sa ekipama koje su na istom ili višem nivou, kazao je selektor Vladimir Milačić.

Bar će od petka 3-eg do nedjelje 5. juna biti domaćin prvog turnira Evrolige, a crnogorska selekcija u debitantskom nastupu igraće u grupi sa Španijom, Azerbejdžanom i Francuskom. 

Milačić očekuje da će crnogorske odbojkašice na utakmicama igrati onako kako rade na treninzima.

"Naša obaveza je da damo sve od sebe. Ovo su ekipe višeg nivoa nego što su bile u Litvaniji. Jako je dobro da se na tim utakmicama izmjerimo i vidimo gdje smo, sa ekipama koje su iznad nas ili na našem nivou", kazao je Milačić.

On je, komentarišući rivala na startu turnira, kazao da je da Crna Gora ima iskustva igranja sa Španijom iz prethodnih kvalifikacija. 

"U Madridu smo ih savladali 3:1, u Češkoj smo izgubili 3:0. Za razliku od tada, sada će Španija biti jača za glavnog igrača, najveću zvijezdu Rivero, koja igra u italijanskoj Modeni. Naš tim će u odnosu na te mečeve biti jači za Jelenu Cvijović i Tamaru Roganović, dok sa nama ne može da trenira Ksenija Ivanović. Mislim da neće biti spremna za turnir u Baru", kazao je Milačić.


Prema njegovim riječima, na sve probleme sa povredama Dragane Peruničić i Marije Sandić, dva treninga propustila je i Tanja Bokan.

"Nadam se da će biti dobro. Ostale djevojke su spremne, orne za rad, za utakmicu. Nadam se da će atmosfera u barskoj dvorani biti dobra i da ćemo uz podršku navijača pružiti maksimum i da će to biti dovoljno da savladamo Španiju", rekao je Milačić.

Crna Gora će u prvom kolu, u petak veče u 20 sati, igrati sa Španijom.

Dan kasnije sastaće se Azerbejdžanom, a u nedjelju sa Francuskom. 

Drugi turnir na programu je od 10. do 12. juna u Renu. 

Plasman na finalni turnir, nakon šest odigranih kola, izboriće pobjednici grupa, kao i najbolja drugoplasirana selekcija iz sve tri grupe.